Biden'ın hatırlatma kağıdı ifşa oldu: Alzheimer hastalığının kanıtı

Biden'ın hatırlatma kağıdı ifşa oldu: Alzheimer hastalığının kanıtı

Yaptığı gaflarla gündemden düşmeyen ABD Başkanı Biden'a kurmayları tarafından dakika dakika ne yapacağını anlatan bir not verildiği ortaya çıktı. Biden'a verilen notta, "Merhaba de", "Teşekkür et" gibi talimatların yer aldığı öğrenildi. Donald Trump'ın destekçileri söz konusu kağıtta yazan ifadeleri Biden'ın 'alzheimer hastalığının kanıtı' olduğunu iddia etti. bir Beyaz Saray yetkilisi ise bu durumun hükümet yetkilileri tarafından kullanılan çok standart bir format olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'a kurmayları tarafından dakika dakika ne yapacağını anlatan bir hatırlatma kağıdının verildiği ortaya çıktı. Biden'a verilen otta, "Merhaba de", "Teşekkür et" gibi talimatlar yer alıyor. Biden'a verilen kağıtta ayrıca "Odaya girip katılımcılara merhaba diyeceksin", "Oturacaksın" , "2 dakikalık brifing vereceksin", "Katılımcılara teşekkür ederek odadan ayrılacaksın" notlarının da yer aldığı öğrenildi.

ABD Başkanı Biden'a verilen 'hatırlatma listesi', Beyaz Saray'daki Roosevelt Odası'nda off shore (deniz üstü) rüzgar türbinleri hakkında düzenlenen toplantı esnasında Biden'ın notları eline alıp kaldırmasıyla ifşa oldu.

"STANDART PROSEDÜR"

Beyaz Saray, “Roosevelt Odasına girin ve katılımcılara merhaba deyin” ifadeleriyle başlayan ve "SEN, KENDİ koltuğuna oturacaksın. SEN katılımcılara teşekkür edeceksin" gibi cümleler yer aldığı kağıda ilişkin 'standart bir prosedür' açıklamasını yaptı.

"ALZHEİMER HASTALIĞININ KANITI"

ABD'nin eski başkanı Donald Trump destekçileri söz konusu kağıtta yazan ifadeleri Biden'ın 'alzheimer hastalığının kanıtı' olduğunu iddia etti. Kısa Dalga'nın Fox News'ten yaptığı aktarıma göre ise yetkililer uygulamanın siyasetçiler için rutin bir uygulama olduğunu söyledi. İsmi verilmeyen bir Beyaz Saray yetkilisi ise bunun kamuoyuna açık toplantılarda siyasetçiler ve hükümet yetkilileri tarafından kullanılan çok standart bir format olduğunu dile getirdi.

"OBAMA DA BENZER BİR FORMAT KULLANIYORDU"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray iletişim ofisi yetkililerinden Hannah Hankin Obama'nın da ABD Başkanı olduğu dönem boyunca benzer bir formatta notlar kullandığını söyledi. Fox News, Biden'a verilen talimatta açıklamasını 2 dakika ile sınırlı tutmasının istenmesine rağmen ABD Başkanı'nın yaklaşık sekiz dakika konuştuğuna da dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN