Bilgisayar alacaklar turnayı gözünden vurdu, Apple'dan yok pahasına MacBook! Herkes almak için sıraya girecek

Bilgisayar alacaklar turnayı gözünden vurdu, Apple'dan yok pahasına MacBook! Herkes almak için sıraya girecek

Daha önce uygun fiyatlı iPhone SE serisinin sözünü veren Apple'dan şimdi de uygun fiyatlı MacBook sözü geldi. İşte, 2024 yılında piyasaya çıkması beklenen uygun fiyatlı Apple Macbook...

Apple'ın gözde parçalarından MacBook Pro ile MacBook Air teknik özellikleriyle dikkat çekse de ne yazık ki fiyatı cep yakıyor. Bu duruma karşı çare arayışında olan Apple, şimdilerde uygun fiyatlı MacBook üretimi için kolları sıvadı.

MacBook SE 2024'TE PİYASADA!

Apple, 2024 yılının ikinci yarısında uygun fiyatlı MacBook serisini piyasaya sürmeye hazırlıyor. Klasik MacBook Air ile Pro'dan farklı olacak bu seride doğal olarak maliyetleri artıran bazı özellikler bulunmayacak.

Apple'ın bu yeni ürün tasarımında, klasik MacBook tasarımında olan metal kasadan vazgeçmesi muhtemel değil. Bu yüzden dokunmatik yüzeyden ödün vererek daha küçük bir ekran tasarlaması bekleniyor. Veya da azaltılmış çözünürlük ile parlaklığa sahip ekran paneli gibi daha düşük kaliteli bileşenler ile maliyeti düşürmesi de mümkün.

c-h-11-ic.jpg

Markanın yeni tasarımında, MacBook Air'in tekrardan markalanmış ve eski bir modelini kullanma olasılığı da yüksek. Bunun için cihaza birkaç ufak dokunuş yaparak piyasaya yeni bir ürün olarak sunması da muhtemel. Öyle ki 2023 MacBook Air'in gücünü sağlayan M2 yongasından faydalanması da mümkün. Hatta daha eski olan M1 gibi özel Apple yonga setlerini tercih ederek maliyetini bu şekilde de düşürebilir.

SE SERİSİNİN DEVAMI OLABİLİR

Apple'ın uygun fiyatlı yeni MacBook serisine vereceği isim de merak edilenler arasında yer alıyor. Yeni üretiminin maliyetleri azaltarak üreteceği iPhone serisiyle aynı ismi taşıması yüksek bir ihtimal. Önceden uygun fiyatlı iPhone serisine iPhone SE ismi verilmişti. SE isminin uygun fiyatlı serilerde anahtar kelime olarak kullanılması yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN