Bilim Kurulu toplanıyor: Gündemde Delta varyantı ve Kurban Bayramı tatili var

Bilim Kurulu toplanıyor: Gündemde Delta varyantı ve Kurban Bayramı tatili var

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 16.30’da video konferans yöntemiyle toplanacak. Gündemde artan Delta- Delta Plus varyantı vakaları ve Kurban Bayramı tatili var.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından saat 18.00’da YouTube kanalı üzerinden canlı açıklama yapacak. Gündemde değerlendirilmesi beklenen bir diğer konu da aşıların hızlandırılması.

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosuna göre, Türkiye'de son 24 saatte 234 bin 439 Koronavirüs testi yapıldı, 6 bin 285 kişinin testi pozitif çıktı, 46 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 5 bin 162 oldu.

Günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayısının geçen haftaya göre en çok arttığı ilk 5 ilimiz, Siirt, Ağrı, Hakkari, Antalya ve Van. Zaman kaybetmeden aşımızı olalım." ifadesini kullandı.

DELTA PLUS VARYANTI NEDİR?

ABD, Portekiz, İsviçre, Rusya ve Çin'in aralarında bulunduğu birçok ülkede görülmeye başlanan Delta varyantının 'Delta Plus' adı verilen mutasyonu, vakaların ulusal düzeyde yeni piklere ulaşması ve normalleşme adımlarının ertelenmesi riskini artırıyor.

Delta Plus, virüsün daha kolay yayılacağını ve antikor tedavisine karşı daha dirençli olabileceğini gösteren araştırmalara dayanarak Hindistan’da “endişe verici varyant” kategorisinde değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN