Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: U dönüşü yapanlar bir yere gidemezler

Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: U dönüşü yapanlar bir yere gidemezler

28 Mayıs Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimlerine 6 gün kaldı. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan, ikinci turda karşı karşıya gelecek. Televizyon programına konuk olan AK Partili Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "14 Mayıs’tan önce İzmir Marşı, 14 Mayıs’tan sonra Mehter Marşı. Bunu yer mi bu millet" dedi.

Vatandaşlar 28 Mayıs'ta tekrar sandık başına giderek cumhurbaşkanını seçecek. İkinci turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelecek. Siyasi partiler ve adaylar ikinci tur için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

'BAŞKA BİR KILIÇDAROĞLU’YLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

TRT Haber'e konuk olan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, gündeme dair değerlendirmeler bulundu. Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek "14 Mayıs’tan sonra başka bir Kılıçdaroğlu’yla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanlığı gibi devletin başında olacak insanlar kısa sürede bu kadar zikzak yapamaz. Böyle bir hakkı yok. Bu milletin aklıyla alay etmektir. 14 Mayıs’tan önce İzmir Marşı, 14 Mayıs’tan sonra Mehter Marşı. Bunu yer mi bu millet" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:

VATANDAŞ NEYE GÜVENDİ ONA BAKMAK LAZIM

14 Mayıs’tan sonra başka bir Kılıçdaroğlu’yla karşı karşıyayız. Birinci tur bitti artık. 28 Mayıs’ı hep beraber milletçe yaşayacağız. Gerginliğe telaşa gerek yok. Olan 14 Mayıs’ta oldu. Ne oldu 14 Mayıs’ta neler söylendi vatandaş neye güvendi ona bakmak lazım.

Terör örgütlerinin siyasi uzantıları sözcüleri her seferinde aday çıkarırlardı aday çıkarmaktan vazgeçtiler Kemal Bey’i destekleme kararı aldılar. Bu karar terör örgütünün, PKK bölücü terör örgütünün kararıdır.

Dünyanın önde gelen önemli dergileri Cumhurbaşkanımızın nasıl kaybetmesi gerektiğini okuyucularına sundular.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ BENCE HALLOLDU

Bu hakikaten ağrımıza giden kanımıza dokunan bir işti. Ülkemizi bu kadar aşağılamak kimsenin hakkı değildir. Aslında bakarsanız Cumhurbaşkanı seçimi de bence halloldu. Sadece adını koymadık. 28 Mayıs’ta adını koyacağız. İki önde gelen adayın arasındaki fark iki buçuk milyonun üzerinde bu önemli bir oydur.

Vatandaşlarımız rehavete kapılmamalı 28 Mayıs’ta mutlaka sandığa gitmeli Memleketin gelecek 5 yılı şansa bırakılamaz.

Cumhurbaşkanlığı gibi devletin başında olacak insanlar kısa sürede bu kadar zikzak yapamaz. Böyle bir hakkı yok. Bu milletin aklıyla alay etmektir.

AYNI LAFLARI HDP DE SÖYLÜYOR

14 Mayıs’tan önce İzmir Marşı, 14 Mayıs’tan sonra Mehter Marşı. Bunu yer mi bu millet. Gelir gelmez FETÖ’den atılanları devlete alacağım dedi. Ne dedi Kavala serbest kalacak dedi. Demirtaş serbest kalacak dedi. Bunlar ne kardeşim. Aynı lafları HDP de söylüyor. PKK’da söylüyor. Avrupa’da onların dostları da söylüyor.

Gelir geçer laflarla kimseyi ikna edemezsiniz. Kimseyi kandıramazsınız. CHP’nin iddiaları vardı. Neydi ilk turda kazanacağız, yüzde 58’le kazanırız, 300 vekili geçeceğiz. İkinci tura kalırsa seçim Türkiye’de bombalar patlar, bunlar iktidarı devretmezler.

Bütün gerçekler ortadayken bunların iki tane belediye başkanı ne dedi? "Kazanıyoruz, kazandık". Sonra ne oldu ses soluk kesildi. Faturayı kime kestiler Onursal Adıgüzel’in kafasını tabiri caizse aldılar. Bunlar yanlış şeyler.

Bunları açıklarken sonuçlarda geride olduklarını biliyorlardı. Bu hem seçmeni yanıltmadır, hem parti taraftarlarını kışkırtmaktır.

BİZ KAZANABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜK

Biz kazanabileceğimizi düşündük. Yarımdan daha az bir farktan bahsediyoruz. Bizim milletimiz bu güne kadar seçimlerde hiç şaşmamıştır. Kanaatini sandığa yansıtmıştır.

Milletimiz bize bir mesaj verdi. Mesaj şu, Biz sizi açık ara birinci parti yaptık, mecliste sizi mutlak üstün konuma getirdik. Bundan sonra ikinci turda seçim tamamlanınca burada vatandaşın beklentisine karşı çok daha duyarlı hale gelin. Şimdi herkesin birinci konusu nedir ekonomidir ikinci konusu huzurdur, üçüncü konusu güvenliktir, dördüncü konusu vatanın bütünlüğüdür.

Biz geldiğimizde terör o kadar baskın hale gelmişti ki insanlar can güvenliğinden endişe eder haldeydi. Terör gündemden aşağıya doğru geldi.

Siirt’teydim Şırnak’taydım insanın gitmesi mümkün olmayan yerlerde bulundum. Şimdi oralarda 100 milyar dolarlık rezerv var, Gabar ve Cüdi Dağın’da.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN