Bir bu eksikti! Deprem bölgesinde yanardağ paniği… Prof. Dr. Naci Görür nedenini açıkladı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin yıkımları giderek büyürken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan korkunç felaketin ardından Göksun ilçesindeki Kuşkayası Dağı'ndan dumanlar yükselmeye başladı. Ortaya çıkan dumanlar halkı paniğe sokarken Kahramanmaraş depremi için 3 ay öncesinden uyarılarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dumanların nedenini açıkladı. Bir bu eksikti. Bakın Naci Görür yanardağı için ne demiş?

Merkez üssü Elbistan ve Pınarcık olan peş peşe meydana gelen depremlerin bilançosu her geçen gün artıyor. Bölgede yüzlerce bina yerle bir olurken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki Kuşkayası Dağı'ndan dumanlar yükselmeye başladı. Dumanları gören vatandaşlar korkudan ne yapacağını şaşırırken ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, nedeni açıkladı. Bir bu eksikti. Korkutan uyarı geldi!

DEPREM BÖLGESİNDEN KORKUTAN GÖRÜNTÜLER

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizi birden vuran depremin bilançosu her geçen gün artıyor. Deprem sonrasında gelen bir görüntü ise halkı yağa kaldırdı. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Büyükkızılcık köyündeki Kuşkayası Dağı'nda dumanların çıktığı ve siyah sıvıya benzer bir maddenin aktığını görüldü.

NACİ GÖRÜR NEDENİNİ AÇIKLADI

Bölge halkı çıkan dumanlarla birlikte ne yapacağını şaşırırken Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Görüntülerin heyelandan dolayı ortaya çıktığını belirten Görür, "Volkan olmasına imkan yok. Hem orada volkan olmaz hem de volkan o şekilde oluşmaz. O bölge peş peşe iki büyük deprem yaşadı. Olsa olsa heyelan olur. Duman dedikleri de heyelan sırasında yükselen toz bulutu. Bölge halkının tedirgin olmasına gerek yok. Herhangi bir tehlike arz ettiğini düşünmüyorum" dedi.

dffdfd-2023-02-11t125646-003.jpg

"BURADA ANORMAL ŞEYLER OLUYOR"

Depremden sonra vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışırken farklı durumlar yaşanmaya devam ediyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Kuş Kayası Dağı'nda depremden sonra dumanların yükseldiği görüldü. Görüntüleri paylaşan vatandaş bölge halkının korktuğunu belirtip şunları söylemişti:

"Kahramanmaraş, Göksun. Bu Büyükkızılcık Kuş Kayası dediğimiz dağ, yanardağ gibi yanıyor. Bunu uzmanlara, yetkililere ulaştırır mısınız? Korkuyor halk ne olduğunu bilmiyor. Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu normal dağ. Önce şu alttaki siyah yerden bir petrol gibi, lav mı petrol mü çok değişik şeyler oluyor burada."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN