Bir bu eksikti! Meteoroloji yeni felaket için tarih verdi... Uyarıyı duyan 'Yeter artık' dedi

Bir bu eksikti! Meteoroloji yeni felaket için tarih verdi... Uyarıyı duyan 'Yeter artık' dedi

Son dakika haberi... El Nino hava sistemi ile birlikte sıcaklıklar tüm yurtta hızla artışa geçerken uzmanlardan uyarı üstüne uyarı gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları daha da artacak mı? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Yeni felaket için tarih verildi, bir bu eksikti! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o bölgede yaşayanları uyardı. Hem sel hem de sağanak yağış vuracak!

Temmuz ayının son günlerine doğru sıcaklıklar hızla artmaya başladı. Hava sıcaklıkları 30 dereceyi geçerken vatandaşlar, 'Hava sıcaklıkları daha da artacak mı? Yağışlar ne zaman gelecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Bir bu eksiktik! Yeni felaket için tarih verildi. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Hem sel hem de sağanak yağış vuracak! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

fggfgf-2023-07-26t092829-580.jpg

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin değerlendirmesine göre, gelecek 5 gün boyunca İstanbul'da havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının İstanbul'da mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerinde, Marmara Bölgesi'nde ise 8 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

BUGÜN BU SAATLER ARASINDA SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN

Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere yurttaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG YENİ FELAKET İÇİN TARİH VERDİ: BİR BU EKSİKTİ!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ve önemli uyarılarda bulunan ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yağışlar için beklenen tarihi açıkladı. Deniz sularının aşırı ısınmasından dolayı gök gürültülü sağanak yağışların yurda etkili olmasını beklediklerini belirten Ökten, "Ege'de deniz suyu çok ısındı. Selanik'te 30 dereceye yükseldi. Atina'da 28.6, İzmir'de 28.5 derece. İlerleyen günlerde daha da artar. Bu durum Sonbahar'da tehlikeli hava olaylarına sebep olabilir. Aşırı yağışlar ve fırtınalar görülebilir." çağrısında bulundu.

b2.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

26 TEMMUZ 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

27 TEMMUZ 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

28 TEMMUZ 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

29 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4-001.png

30 TEMMUZ 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN