BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, bugün sendika binasında "çalışma hürriyetin ihlali" ve "suç işlemeye tahrik" iddiasıyla bir kez daha gözaltına alındı.
Başpınar’da düşük ücret dayatmasına karşı başlatılan eylemlerin Gaziantep Valiliği tarafından yasaklanmasının ardından 14 Şubat'ta gözaltına alınıp serbest bırakılan BİRTEK-SEN Genel Başkanı bugün sendika binasında bir kez daha gözaltına alındı.
Evrensel'de yer alan habere göre, Türkmen'in "çalışma hürriyetin ihlali" ve "suç işlemeye tahrik" iddiasıyla savcının talimatıyla gözaltına alındığı öğrenildi.
Türkmen sosyal medya hesabından "Patronların isteğiyle bir kez daha gözaltına alınıyorum. Sendikada işçilerle toplantı halindeyken gelip sendikanın kapısından gözaltına alınıyorum. Geri gelicem! Mücadeleye devam!" paylaşımı yaptı.