Bodrum sahillerinde özelleştirme kararı: Gündoğan ve Kumbahçe listede

Bodrum sahillerinde özelleştirme kararı: Gündoğan ve Kumbahçe listede

Özelleştirme kararı kapsamında Bodrum'da denize kıyısı bulunan iki ayrı arazi ile İstanbul Rumeli Feneri'ndeki yapılaşmamış yeşil alan için farklı tasarruf seçenekleri gündeme geldi. Hazine'ye ait taşınmazların satış, kiralama veya işletme hakkının devri gibi yöntemlerle özelleştirilmesi ve sürecin 2028 sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

Yeni özelleştirme kararlarıyla Bodrum ve İstanbul'daki bazı Hazine taşınmazları için yeni bir süreç başlatıldı. Bodrum'un Gündoğan ve Kumbahçe bölgelerindeki sahile yakın arazilerin yanı sıra İstanbul Rumeli Feneri'ndeki geniş yeşil alan da özelleştirme kapsamına alındı.

Karar kapsamında taşınmazların özelleştirilmesi için satış ve kiralama başta olmak üzere farklı yöntemler kullanılabilecek. Gelir ortaklığı, işletme hakkının devri ve mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi gibi seçenekler de uygulanabilecek.

Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2028'e kadar tamamlanması planlanıyor. Karara konu taşınmazların tamamının mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait.

RUMELİ FENERİ'NDE YAPILAŞMAMIŞ YEŞİL ALAN

Mustafa Çakar'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, İstanbul Sarıyer'deki Rumeli Feneri'nde özelleştirme kapsamına alınan taşınmazın üzerinde herhangi bir yapı bulunmuyor. Geniş bölümünün yeşil alan niteliğinde olduğu belirtilen arazi, karar kapsamındaki İstanbul taşınmazı olarak öne çıkıyor.

GÜNDOĞAN'DA DENİZE HAKİM ARAZİ

Bodrum'daki taşınmazlardan biri Gündoğan'da, Kızılyar Burnu'nun ucunda bulunuyor. Üç tarafı denizle çevrili olan ve sahile erişimi bulunan geniş arazi, yarımadanın uç bölümünde yer alıyor.

Konacık'taki diğer taşınmaz ise üzerinde yapı bulunmayan, maki bitki örtüsünün hakim olduğu geniş bir arazi niteliğinde.

KUMBAHÇE'DEKİ SAHİL ARAZİSİ DE LİSTEDE

Özelleştirme kapsamındaki bir diğer taşınmaz Bodrum Kumbahçe'de, “Başak Cennet Koyu” olarak bilinen bölgede bulunuyor. Sahil kesimindeki geniş arazinin üzerinde yapı bulunmazken, bölgede maki bitki örtüsü hakim.

Taşınmazın karşısında Karaada yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN