Bozdağ'ın 'ya şampanya ya secde' kıyaslamasına ekonomi ile cevap: Ya damat ya da liyakat ya tek adam düzeni ya da ortak akıl

Bozdağ'ın 'ya şampanya ya secde' kıyaslamasına ekonomi ile cevap: Ya damat ya da liyakat ya tek adam düzeni ya da ortak akıl

Gelecek Partisi'nin ekonomi kurmayları Bozdağ'ın kutuplaştırıcı kıyaslamasına ekonomi kıyaslamasıyla cevap verdi. İbrahim Mustafa Turhan, “Ya bir günde 3 kez düzenleme değiştirmek zorunda kalan beceriksizlik ya da devlette ehliyet ve süreklilik; ya damat ya da liyakat; ya tek adam düzeni ya da ortak akıl; ya 'ben yaptım oldu' ya da kurumsal tecrübe. İşte 14 Mayıs akşamı ya birinciler ya da ikinciler sevinecek” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Soylu'nun 14 Mayıs'a ilişkin tepki çeken kıyaslamaları muhalefetten tepkiler yükselmeye devam ediyor. Gelecek Partisi'nin ekonomi kurmayları Bakan Bozdağ'ın 'ya şampanya ya da secde' diyerek kullandığı kutuplaştırıcı kıyaslamasına ekonomi kıyaslamasıyla cevap verdi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve ekonomi kurmaylarından İbrahim Mustafa Turhan yaptığı açıklamada “Seçim sonuçlarına ilişkin, '14 Mayıs’ın akşamı iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır' sözleriyle başlayan kutuplaştırıcı dil, 'ya şunlar… ya şunlar' diye bir manzara çizmiş. Gelin konuya daha sahici bir bakış açısıyla ekonomi politik gözüyle bakalım.

'YA FAİZ SAPLANTISI YA DA BAĞIMSIZ MERKEZ BANKASI'

Ya gerçekte karşılığı olmayan faiz saplantısıyla hem enflasyonu hem kuru hem de aslında faizi fırlatıp piyasa ekonomisini bitiren zihin ya da bağımsız merkez bankası sayesinde 10 yıl vadeli TL borçlanmayı yüzde 6 ile yapabildiğimiz günleri özleyenler;

'YA 'BEN YAPTIM OLDU' YA DA KURUMSAL TECRÜBE'

Ya bir günde 3 kez düzenleme değiştirmek zorunda kalan beceriksizlik ya da devlette ehliyet ve süreklilik; Ya damat ya da liyakat; Ya tek adam düzeni ya da ortak akıl; Ya “ben yaptım oldu” ya da kurumsal tecrübe; İşte 14 Mayıs akşamı ya birinciler ya da ikinciler sevinecek.

'14 MAYIS’A 'SİYASİ DARBE' BİLE DİYEBİLECEK RADDEYE GELMELERİ TRAJİKOMİK'

Gelecek Partisi ekonomi kurmayı ve sözcüsü Serkan Özcan ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs'a siyasi darbe girişimine benzetmesine cevap verdi. Özcan “Gün geçmiyor ki Millet İttifakı’nın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimi açık farkla kazanacağına dair umudumuz daha da büyümesin :) Seçimi kaybetme korkusu ile 14 Mayıs’a “siyasi darbe” bile diyebilecek raddeye gelmeleri tek kelimeyle trajikomik” dedi.

'KORKUYLA KENDİNİZİ AŞMAYA BAŞLADINIZ'

Bozdağ'a da cevap veren Özcan “Sağcı-Solcu, Muhafazakar-Seküler falan duymuştuk ama şarap içenler- namaz kılanlar diye bir ayrıştırmayı yeni duyuyoruz :) Seçimi kaybetme korkusuyla kendinizi aşmaya başladınız :) 14 Mayıs gecesine gelecek olursak; Biliyorum sizin için inanması zor ama O gecenin kaybedeni olmayacak Sn. Bakan. 85 milyon kazanacak. Kimse mahsun hissetmeyecek. Her bir vatandaşımız yeniden özgürlük, ve refah umuduyla kutlayacak bu demokrasi zaferini! Daha da önemlisi; artık Türkiye’de kimin bir kutlamayı nasıl yapacağına karışmayan bir iktidar olacak!” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN