'Bozuk otobüs kumpası’na İmamoğlu'ndan tepki: Allah herkese doğru yolu göstersin

İstanbul'da özel halk otobüsü bir reklam ajansı tarafından kiralanıp 'bozuldu' gibi gösterilerek yapılan reklam çekimi tartışma yarattı. 'Bozuk otobüs' imajı için sis makinelerinin de kullanıldığı reklam çekimine ilişkin İBB tarafından soruşturma başlatıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yine bir otobüsün bozukluğuyla ilgili çekim yapan aklı kıt arkadaşlar... Allah, herkese doğru yolu göstersin." diyerek tepki gösterirken akıllara ocak ayında yapılan diğer reklam filmi geldi.

İstanbul'da bir reklam ajansı tarafından kiralanan İETT'ye bağlı çalışan özel halk otobüsü, 'bozuk' izlenimi verilmesi için reklam filminde kullanıldı. 10 Mart'ta öğle saatlerinde merkeze arıza mesajı atan özel halk otobüsü, daha sonra Başakşehir’e doğru hareket etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) otobüs kameralarından tespit ettiği olayda, otobüse 'arızalı' imajı vermek için sis makineleri de kullanıldı.

SET KURULDU, ÇEKİM YAPILDI

Sosyal medyada büyük tartışma yaratan görüntülerde, B-1836 numaralı özel halk otobüsü, Başakşehir Millet Bahçesi yanındaki trafiğe kapalı yola girerek, çekim alanına geldiği anlar yer aldı. Trafiğe kapalı alanda bekleyen otobüsün, trafikte arızalandığı izlenimini vermek için otobüsün önüne ve arkasına araçlar yanaştırıldı.

Sette yaşlı oyuncular otobüse bindirilip ardından indirildi. Çekim ekibinde çalışan bir kişi ise otobüsten duman yükseldiği görüntüsünü vermek için sis makinesini çalıştırdı.

İBB'DEN SORUŞTURMA

Çekimler devam ederken araç kameralarını uzaktan izleyen belediye yönetimi görüntüleri kayıt altına aldı. Çekimlerin ardından bugün trafiğe çıkan araçla ilgili İBB tarafından soruşturma başlatıldı.

İMAMOĞLU: AKLI KIT ARKADAŞLAR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olaya tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Yine bir otobüsün bozukluğuyla ilgili çekim yapan aklı kıt arkadaşlar... Bu aklı kıt arkadaşlara 'ajans' denir mi bilmiyorum, ama daha da aklı kıt arkadaşlar, bu ajansla çalışan kim varsa, adı neyse, parti, yönetici, o, bu, şu beni çok ilgilendirmiyor. Gerçekten sıradan bir durum. Ahlak dışı bir durum ama milletimiz görüyor. Ramazan'ın ilk gününde, Yaradan, onlara akıl versin. Allah, onları ıslah etsin. Allah, herkese doğru yolu göstersin, doğru yoldan ayırmasın. Milletimize de huzurlu bir Ramazan ayı diliyorum."

İLK REKLAM ÇEKİMİ DEĞİL

Ocak ayında bir şirket, yine İstanbul'da yol ortasına set kurarak arızalı olmayan bir otobüsü arızalı gibi göstermişti. Durumun İBB tarafından fark edilmesi üzerine otobüsün tüm belgeleri iptal edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN