Bu açıklama tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor! MEB'den öğrencileri üzen haber... O sınav için karar verildi: Ülke genelinde...

Bu açıklama tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor! MEB'den öğrencileri üzen haber... O sınav için karar verildi: Ülke genelinde...

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ile ilgili son dakika gelişmeleri peş peş gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden deprem felaketi sonrası Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den öğrencileri yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. MEB'den öğrencileri üzen haber! Sınav takvimi belli oldu. Kimse bunu beklemiyordu. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve uzmanlar tarafından asrın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrası gözler LGS sınavına çevrilmiş durumda. Sınava girecek olan öğrencilerle ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından öğrencileri üzen haberi paylaştı. LGS sınavı için kritik tarih belli oldu. Kimse bunu beklemiyordu! Peki 8. Sınıfların katılım sağlayacağı Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ne zaman? İşte 2023 güncel MEB sınav takvimi...

MEB'DEN ÖĞRENCİLERİ ÜZEN HABER! O SINAVIN TARİHİ BELLİ OLDU

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası 11 ilde OHAL ilan edilmişti. Milyonlarca öğrenci ise OHAL ilan edilen illerde sınavların nasıl yapacağını araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı son dakika açıklamasında OHAL ilan edilen illerde kayıtlı olan öğrencilerin istemeleri halinde farklı illerde sınava girebileceğini belirtti.

gfgfgfgf-60.jpg

BAKAN ÖZER SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada LGS sınavı ilgili flaş bir karar duyurdu. Bakan Özer’in sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

"LGS kapsamındaki merkezî sınavı, deprem bölgesindeki iller dâhil ülke genelinde 4 Haziran 2023 tarihinde yapacağız. Sonuçları 26 Haziran’da açıklayacağız. OHAL ilan edilen on ilimizdeki kayıtlı öğrencilerimiz, istemeleri hâlinde diğer illerde sınava girebilecek."

2023 LGS SINAVI NE ZAMAN?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacağını bildirdi.

gfgfgf-2023-03-14t140812-389.jpg

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 LGS sonuçları 26 Haziran'da açıklanacak Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 26 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN