Bu fiyatlar çiftçinin yüreğine inecek! 15 Mart güncel gübre fiyatları... Üre, DAP, Can, Amonyum Sülfat fiyatları cep yakıyor!

Bu fiyatlar çiftçinin yüreğine inecek! 15 Mart güncel gübre fiyatları... Üre, DAP, Can, Amonyum Sülfat fiyatları cep yakıyor!

Son zamanlarda gündemde yer alan gübre fiyatlarında son durum açıkladı. Gübre fiyatlarında yaşanan artışa tepki gösteren çiftçi vatandaşlara zam üzerine zam haberi geldi. 15 Mart güncel gübre fiyatları merak konusu oldu. Güncelleme sonrasındaki durum sosyal medyada gündem oldu. Peki 15 Mart güncel gübre fiyatları ne kadar? İşte tüm detaylar...

GÜBRE FİYATLARI YENİDEN GÜNCELLENDİ

Gübre fiyatlarında meydana gelen güncellemeler üzerine çiftçiler isyan bayrağını çekti. Ülkemizde meydana gelen enflasyon ile birlikte döviz farkı sonucunda artış gösteren hayat pahalılığında en dikkat çeken ürünlerden birisi de gübre fiyatları oldu.

022 yılı ile birlikte gübre fiyatlarında meydana gelen büyük ölçekli zamlar çiftçinin zorlu zamanlar geçirmesine neden olmuştu. Zorlu süreçlerden geçen çiftçileri isyan ettirecek zam gelmeye devam ediyor. Gübre fiyatlarına gelen zam ile birlikte aksayan üretim pazarlarda meyve ve sebze fiyat artışına neden oldu.

Mahsulüne yeterli miktarda gübre veremeyen çiftçilerin tarlaları telef oldu. Yetersiz gübre nedeniyle rekolte seviyelerinde ciddi düşüş meydana geldi. Güncel gübre fiyatları ile birlikte tarım alanlarının gübrelenmesi daha da zor bir hal aldı.

2888-vn-nation.jpg

PAZAR VE MARKETLERDEKİ ÜRÜNLER CEP YAKIYOR

Yetersiz gübre nedeniyle rekolte seviyelerinde meydana gelen düşüşler sonucunda pazar ürünleri büyük oranda etkilendi. Tarım alanında sağlıklı üretimin yapılmaması ve ürünlerin telef olması ile birlikte pazar alanlarında bulunan ve marketlerde bulunan meyve ve sebzelerin fiyatlarında büyür bir artış görüldü. Gübre fiyatlarında yer alan yeni zam sonucunda kurban edilen ürünler sonrasında 15 Mart 2023 güncel gübre fiyatları açıklandı.

gubre-fiyatlari-inmeye-basladi-iste-yeni-can-ve-ure-gubre-fiyati.jpg

15 MART GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI!

  • Üre gübresi 9 bin 500 lira ile 10 bin 500 lira arasında bulunuyor.
  • DAP gübrenin satış fiyatı 14 bin 500 lira ile 15 bin 500 lira arasında bulunuyor.
  • Kompoze gübrelerden 15.15.15’in fiyatı 11 bin 750 lira ile 12 bin lira arasında bulunuyor.
  • 20.20.0+ZN’nin fiyatı ise 10 bin 500 lira ile 11 bin lira arasında bulunuyor.
  • A. Sülfat ise 5 bin 100 lira ile 6 bin lira arasında bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN