Bu soslar artık marketlerde satılmayacak! Satan işletmeleri ağır ceza bekliyor

Bu soslar artık marketlerde satılmayacak! Satan işletmeleri ağır ceza bekliyor

Belli bir meyvenin suyu izlenimi veren sos ürünleri artık market raflarında satılamayacak. Satışını yapan yerlere ise ceza kesilecek. İşte detaylar...

Tüketicileri yanıltıcı etiketlemelerle piyasada yer alan ve limon suyu izlenimi veren ürünlere yönelik önemli bir karar alındı. Alınan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

LİMON SUYU İZLENİMİ VEREN ÜRÜNLER YASAKLANDI

Kisadalga'da yer lan habere göre, yeni düzenlemeyle birlikte, limon suyu olarak algılanmasına neden olan ancak gerçekte farklı içeriklere sahip olan ürünlerin market raflarından kaldırılması kararlaştırıldı. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini sağlamak ve haksız rekabetin önüne geçmek amacıyla alınan bu karar, sektörde önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

Karara göre, limon suyu izlenimi veren bu tür ürünlerin satışı yapan işletmelere ise yaptırım uygulanacak. Bu yaptırımlar kapsamında para cezaları ve diğer idari işlemlerin uygulanabileceği belirtiliyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle limon suyu izlenimi veren, limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimli ürünlerin satışın yasaklanması karar altına alındı.

NAR EKŞİSİ SATIŞINA YÖNELİK DE DÜZENLEME YAPILMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanlığı, nar ekşisiyle ilgili düzenlemeye gitmişti. Nar suyu ve nar suyu konsantresi kullanılması ve herhangi bir başka gıda maddesi eklenen ürünlerin satışının engellenmesi yönünde karar alınmıştı. Bu ürünlerin içerisine başka gıda maddeleri eklenmesine 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren izin verilmeyeceği duyurulmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN