Bu taşın sırrını çözebilen çıkmadı! Roma İmparatorluğu'ndan beri yanıyor... Birçok ilden görmeye gelen var

O ilimizde bulunan taş turist akınına uğruyor! Bu taşın sırrını çözebilen çıkmadı! Sönmeden yanmaya devam ediyor. Roma İmparatorluğu'ndan beri yanıyor... Birçok ilden görmeye gelen var

Hatay'ın Arsuz ilçesinde yanan taş ismi verilen yıllardır yanan taş turistlerin çok ilgisini çekiyor. Taşın Roma İmparatorluğu'ndan beri yandığına inanılıyor. Hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çeken bu taşın yer altından sızan gazın etkisiyle yandığı düşünülüyor. İşte detaylar...

Hatay’ın Arsuz ilçesinde, Amanos Dağı eteğinde bulunan ve ‘yanan taş’ olarak bilinen doğa harikası, yer altından sızan gazın etkisiyle yıllardır yanmaya devam ediyor. Bu ilginç doğa olayı hem yerli halkın hem de turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Arsuz ilçe merkezine 22 kilometre mesafede, Kurtbağı Mahallesi sınırları içinde yer alan yanan taş, bölge halkı tarafından keşfedilmiş ve yıllar içinde merak uyandıran bir fenomen haline geldi. Taşın ne zaman yanmaya başladığına dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, taşın yer altından sızan gazdan dolayı yıllardır yanmaya devam ettiği düşünülüyor.

YILLARDIR SÖNMEYEN ATEŞ

Yanan taşın hikayesi nesilden nesile aktarıldığını belirten Mustafa Kale, “Bu köyde hiç kimse yanan taşın ne zaman yanmaya başladığını bilmez. “Bu köyde hiç kimse yanan taşın ne zaman yanmaya başladığını bilmez. Buranın Roma İmparatorluğu’ndan beri yandığı söylenir. Benim rahmetli nenem 8 yaşında buraya gelmiş, ben ondan duymuştum bu yanan taşın hikayesini. Kurtbağı köyünün nüfusu bini aşkın, yıl dönümü buraya geziciler gelir. İzmir, Ankara, Adana gibi illerden insanların geldiğini biliyorum. Turla turcular gelir, birçok ilden gelen var” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN