Bu üniversitede olay bitmiyor: Aşırı detaylı ilan şüphe uyandırdı

Bu üniversitede olay bitmiyor: Aşırı detaylı ilan şüphe uyandırdı

Hakkari Üniversitesi’nde Çölemerik Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve Yüksekova Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı için Resmi Gazete'ye ilan verildi. Söz konusu ilanlarda yer alan çok ince detaylı şartlar ise şüphe uyandırdı.

Hakkari Üniversitesi’nde Çölemerik Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı için 28 Aralık’ta, Resmi Gazete'de açılan ilanda, programla ilgisi olmamasına karşın “Doktorasını Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Alanında Yapmış Olmak” şartı aranması dikkat çekti. Yine aynı ilanda Hakkari’de 1924 yılında yaşanan Nasturi Ayaklanması’na ait çalışmalar yapmış olmak koşulu da aranmış olması da ilginç bir detay olarak göze çarptı.

'BİR KİŞİYE İŞARET EDEN MADDE Mİ?'

Sözcü'den Şevval Erdoğan'ın haberine göre; Yüksekova Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı için verilen ilanda da, “Doktorasını Sosyoloji Alanında Yapmış Olmak” koşulu arandı. Ayrıca “Çok Kültürlülük, Sosyal Sermaye ve Göç Alanında Çalışmalar Yapmış Olmak” şartlarının aranması, “Bir kişiye işaret eden madde mi?” diye düşündürdü.

1.jpgRektör Prof. Dr. Ömer Pakiş

28 ADAYI ELEYİP OĞLUNU ATAMIŞTI

Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş, 2015 yılında İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde, 28 adayı eleyip oğlu Halit Ziya Pakiş’i kendi fakültesine araştırma görevlisi olarak atamıştı. Pakiş, hakkında süren davaya karşın görevine devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN