Buğra Kavuncu ‘Bu dili kullanan bir cumhurbaşkanı olursa bunları yaşarız’ diyerek konuştu: İnandırıcı bulmadık

Buğra Kavuncu ‘Bu dili kullanan bir cumhurbaşkanı olursa bunları yaşarız’ diyerek konuştu: İnandırıcı bulmadık

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kavuncu, emniyet ve valiliğin açıklamalarını inandırıcı bulmadıklarını belirterek, "Kurşunların isabet ettiği iki yerde de ne tesadüf ki Genel Başkanımız Meral Akşener'in fotoğrafı var" dedi. Kavuncu aynı zamanda, "Biz bu tehditleri çok kez aldık. Bu dili kullanan bir Cumhurbaşkanı olursa bunları yaşarız" ifadelerini de kullandı.

‘Bu dili kullanan bir cumhurbaşkanı olursa bunları yaşarız’ diyerek konuştu

Geçtiğimiz akşamlarda A Haber canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik olarak, "Çıkmış inşaatlara 'çukur' diyor. Biz bir şeye yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et. Tayyip ismine de dikkat et. Konuşurken buna göre konuş. Beni kendinle uğraştırma" ifadelerini kullanmıştı.

İL BAŞKANLIĞINA SİLAHLI SALDIRI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Binası'na henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce sabaha karşı silahlı saldırı düzenlendi. Merter’deki binada polis incelemelerde bulunuyor.

BEKÇİNİN SİLAHINDAN ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına isabet eden kurşunun, inşaat bekçisinin görevli olduğu yerde yaşanan hırsızlık girişimini engellemek amacıyla ateşlediği silahından çıktığını açıkladı.

'İNANDIRICI BULMUYORUZ'

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, il başkanlığına ateş açılması ile ilgili olarak emniyet ve valilik tarafından yapılan açıklamaları inandırıcı bulmadıklarını söyledi.

Halk TV'deki Perdenin Önü Arkası programına konuk olan Kavuncu, İYİ Parti il binasına yapılan silahlı saldırıyı değerlendirdi.

Kavuncu şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu açıklamaları hiç inandırıcı bulmadık. İki kurşun ne hikmetse İyi parti binasına isabet etmiş. Olayın saatine dair elimizde bir bilgi yok. Bir kurşun ön taraftan koltuğun oraya girmiş orada biri oturuyor olabilirdi. Diğer kurşun da toplantı odamızda genel başkanımızın fotoğrafına denk gelmiş. Kurşunların isabet ettiği iki yerde de ne tesadüf ki Genel Başkanımız Meral Akşener'in fotoğrafı var.

Ülkede bu tip olayların dönmediği bu tip konuşmaların yapılmadığı bir gündem olsaydı biz o zaman buna kriminal bir olay diyebilirdik. Ama burası Türkiye... Biz bu tehditleri çok kez aldık. Bu dili kullanan bir Cumhurbaşkanı olursa bunları yaşarız.

'SEÇİMDEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK'

Biz polis koruma noktası da istedik. Ama özel güvenlik var binada. Bildiğime göre diğer partilerin binalarında polis koruma noktaları var.

Bu küçümsenecek önemsenmeyecek bir mesele değil. Yapılması gereken tek bir şey var 14 Mayıs'ta seçimi almak. Bu bir zihniyet meselesi. Bizim bunu seçimle değiştirmekten başka çıkışımız yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN