İYİ Parti İl binasına saldırı düzenleyen fail yakalandı

İYİ Parti İl binasına saldırı düzenleyen fail yakalandı

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenleyen failin yakalandığını açıkladı. Saldırganın emniyetteki sorgusu sürerken provokatif eylemin neden gerçekleştirdiğine ilişkin henüz bir bilgi yok.

İstanbul Merter'deki İYİ Parti İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde ateş açıldı. Bir kurşun kafeterya bölümünde cama isabet etti. Ekipler binanın yanındaki iş merkezine de bir mermi isabet ettiğini tespit etti.

Kafeterya bölümünde koltuğa saplanmış bir kurşun çekirdeği bulan polis ekipleri provokatif saldırıya ilişkin inceleme başlattı.

Saldırının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı ilk değerlendirmede “Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!” dedi.

İYİ Parti lideri Akşener daha sonra partisinin İl Başkanlığı’na gelerek yapılan silahlı saldırı sonrası inceleme yaptı. Yaptığı incelemeler sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener il binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'AKŞENER’İ KORKUTACAK ADAM ANASINDAN DOĞMADI'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Partimiz hem 1. kattan, hem 3. kattan kurşunlanmıştır. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız bu başka bir şey. Ama bu seçmene yapılan büyük bir haksızlık büyük bir hakarettir. Aziz milletim size sesleniyorum. Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı. Allah’tan başka bir kişiden korkuyorsam eğer Allah beni kahretsin. Biliyorum ki polislerin bunu yakalayamayacak” şeklinde konuştu.

BAKAN SOYLU: FAİL YAKALANDI

Muhalefet liderleri saldırıyı kınarken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti binasına silahlı saldırı düzenleyen şahsın yakalandığını duyurdu. Soylu, "Türk Polisi yakalar İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz" açıklamasında bulundu.

BOZDAĞ: RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kınadı. Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"İyi Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır. Saldırgan yakalanmadan, saldırganın kimliği belli olmadan, saldırının sebebi henüz bilinmeden, bu çirkin saldırıyı siyasi maksatla istismar etmek de doğru değildir. Hakikat ortaya çıkarılacak, adalet tecelli edecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN