Buldan: Herkes barış için mücadele etmeli

Buldan: Herkes barış için mücadele etmeli

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz kutlamalarına katıldı. Burada bir konuşma yapan Buldan, "Nevruz diriliştir. Nevruz aynı zamanda umuttur. Herkes elini taşın altına koymalı ve bu ülkenin büyük barışı için mücadele etmeli" dedi.

Diyarbakır'daki Nevruz Park'ta düzenlenen kutlamalara, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Sabah saatlerinden itibaren alanda toplanmaya başlayan Diyarbakırlılar, Kürtçe ve Türkçe çalan şarkılar eşliğinde halay çektiler.

Burada bir konuşma yapan Buldan, "Nevruz diriliştir. Nevruz aynı zamanda umuttur. Nevruz aynı zamanda kardeşliktir, barıştır, cesarettir… Barıştan başka da bir çıkar yol olmadığını iyi biliyoruz. Herkes elini taşın altına koymalı ve bu ülkenin büyük barışı için mücadele etmeli" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasının ardından sanatçılar Servet Kocakaya, Azad Bedran, Rozda, Kazo, Eleonore Fourniau konser verdi.

DENİZ POYRAZ VE KEMAL KURKUT'U ANDI

Diyarbakır'da 2017'deki Nevruz kutlamalarında hayatını kaybeden Kemal Kurkut ile HDP İzmir İl Örgütü'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz'ı anan Buldan, “Deniz Poyraz ve Kemal Kurkut şahsında, yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımızı ve yoldaşlarımızı bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Onların bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağımıza söz veriyorum" dedi.

Buldan, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

"NEVRUZ DİRİLİŞTİR, UMUTTUR"

"Nevruz, diriliştir. Nevruz aynı zamanda umuttur. Nevruz aynı zamanda kardeşliktir, barıştır, cesarettir. Nevruz bu kadim topraklarda yüzyıllardır kutlanan bir bayramdır ve bu bayramın bizlere, halkımıza, hepimize barışı, adaleti, demokrasiyi getirmesini yürekten temenni ediyorum. Nevruz, ulusal birlik iradesinde bütünleşmektir aynı zamanda. Nevruz, kadındır, kadınlardır. Nevruz, gençlerdir, gençliktir. İşte bir kez daha hepimizin bayramı kutlu olsun.

"DEMOKRASİNİN YOL HARİTASIDIR"

Bugün Amed halkı bir kez daha tarih yazdı. Sizler, bir kez daha Nevruz’da hiç kimseye boyun eğmediğinizi gösterdiniz. Bir tarih yazdınız. Bu tarih, elbette ki demokrasinin, barışın, adaletin bir yol haritasıdır. İşte bu yol haritasına hep birlikte sahip çıkacağımızı ve asla adaletten, barıştan, demokrasiden vazgeçmeyeceğinizi sizler bir kez daha bugün ilan ettiniz. Barışta, eşit, ortak yaşamda sonuna kadar, onurlu bir yaşamda sonuna kadar kararlı olduğunuzu bir kez daha dünyaya, Türkiye halklarına gösterdiniz. Herkes bu meydana iyi baksın.

"HERKES BU ÜLKENİN BÜYÜK BARIŞI İÇİN MÜCADELE ETMELİ"

Barıştan başka da bir çıkar yol olmadığını iyi biliyoruz. Türkiye’de siyaset yapan herkesin öncelikli gündeminin barış olmasını bir kez daha ifade ediyoruz. Siyaset, parlamento bunun için vardır. Herkes elini taşın altına koymalı ve bu ülkenin büyük barışı için mücadele etmeli.

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ"

Bugün bu ülkenin en büyük sorunu Kürt sorunudur. Ancak ‘Kürt sorunu yoktur’ diyerek bu sorun çözülmez, bu sorunu ‘çözdük’ yalanlarını söyleyerek bu sorun elbette ki çözülmez. Korkarak, silerek değil cesaretle, umutla ve Türkiye halklarının geleceği için, Kürtlerin geleceği için Kürt sorununun acilen çözümüne ihtiyaç var. Bizler, Kürt sorunun da Türkiye’deki diğer sorunların da kadınların, gençliğin sorunlarının da bir bütün olarak yaşanan bütün krizlerin çözümü için elimizi taşın altına koymaya hazırız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN