Bülent Arınç’tan kendisi hakkındaki yazıya sert tepki: Avukatıma talimat verdim

Bülent Arınç’tan kendisi hakkındaki yazıya sert tepki: Avukatıma talimat verdim

Bülent Arınç, X hesabından yaptığı paylaşımda gazeteci Mehtap Yılmaz’ın kendisi hakkında kaleme aldığı yazıya tepki gösterdi. Yılmaz’ın daha önce de kendisine yönelik ifadeleri nedeniyle mahkûm olduğunu öne süren Arınç, son yazı için de dava açacağını açıkladı. Arınç, tazminat talebini yazının yayımlandığı mecranın sahibine de yönelteceğini belirtti.

Eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı uzun açıklamada Mehtap Yılmaz’ın kendisi hakkında yazdıklarına cevap verdi. Arınç, paylaşımında Yılmaz’ın üslubunu sert ifadelerle eleştirirken, yazıda yer alan iddialar nedeniyle yeniden yargı yoluna başvuracağını duyurdu.

“BU YAZISINI DA DAVA EDECEĞİM”

Arınç, Yılmaz’ın daha önce de kendisi hakkında “iftira ve hakaret” içeren ifadeler kullandığını savundu.

Daha önce açtığı bir davada Yılmaz’ın mahkûm olduğunu ileri süren Arınç, son yazıya ilişkin de hukuki süreç başlatacağını belirtti:

“Bu yazısını da dava edeceğim. Bu sebeple avukatıma talimat verdim. Adli yılın yeniden başlamasıyla bu kadın elinde bir dava dilekçesi bulacaktır.”

Arınç ayrıca tazminat talebini yazının yayımlandığı mecranın sahibine de yönelteceğini söyledi.

MELEK İPEK’İN ELİNİ ÖPTÜĞÜ FOTOĞRAFA AÇIKLAMA

Arınç, paylaşımında Yılmaz’ın yazısında kullandığını belirttiği bir fotoğrafa da açıklık getirdi.

Fotoğrafta Melek İpek’in elini öptüğünü belirten Arınç, Yılmaz’ın bunu eleştiri konusu yaptığını söyledi.

Arınç, Melek İpek’in kendisinden yaşça büyük olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Melek Hanım benden yaşça çok büyüktür. Elini öpmemin tek sebebi de vakıflardan sorumlu olduğum Başbakan Yardımcılığım döneminde ‘Yılın Vakıf Annesi’ seçilmesiydi.”

“FETÖ’CÜLÜKLE SUÇLAYAMAZ HERHALDE”

Arınç, paylaşımında Melek İpek’in dönemin siyasetçileri ve kamuoyunda tanınan bazı isimlerle birlikte yer aldığı fotoğrafları da paylaştığını belirtti.

Dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Nevin Gökçek ve Cemil Çiçek’in eşinin de bu fotoğraflarda bulunduğunu söyleyen Arınç, söz konusu kişilerin Melek İpek’e hayır faaliyetleri nedeniyle teşekkür ve takdir plaketi verdiğini ifade etti.

Arınç, “Bu kişileri ve başka saygın insanları da FETÖ’cülükle suçlayamaz herhalde.” dedi.

“TATİL KÖYÜNE HİÇ UĞRAMADIM”

Arınç, açıklamasının devamında, Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde bazı siyasetçi ve üst düzey bürokratların söz konusu aileye ait tatil köyünde konakladığını bildiğini belirtti.

Kendisinin ise bu tatil köyüne hiç gitmediğini söyleyen Arınç, “O tatil köyüne de hiç uğramadım, Melek Hanımla herhangi bir ticari ilişkim veya ona özel bir sempatim de olmadı.” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIMINDA “HAYA” VURGUSU YAPTI

Arınç, paylaşımının giriş bölümünde “haya” kavramı üzerinden Yılmaz’ın yazılarına tepki gösterdi.

Peygamber Efendimiz’e atfedilen hadislerden örnek veren Arınç, Yılmaz’ın daha önce de kendisi ve ailesi hakkında hakaret içerikli ifadeler kullandığını savundu.

Arınç’ın açıklamasında kullandığı sert nitelemeler ve geçmiş davalara ilişkin aktardığı bilgiler, kendi beyanı ve değerlendirmesi olarak yer aldı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN