Burası Tayland değil Türkiye’nin gizli kalmış cenneti! Turistler Muğla’yı bıraktı buraya akın ediyor: Hem şifa hem ucuza tatil

Burası Tayland değil Türkiye’nin gizli kalmış cenneti! Turistler Muğla’yı bıraktı buraya akın ediyor: Hem şifa hem ucuza tatil

Burası Bali değil Türkiye’nin gizli kalmış cenneti resmen! Turistlerin ye gözdesi. Yaz- Kış demeden tıklım tıklım ziyaret ediliyor. Antik havuz hem şifa eşsiz bir tatil sunuyor.

Pamukkale, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “beyaz cennet” olarak adlandırılan eşsiz doğa harikası, yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgeye gelen tatilciler arasında popüler bir durak olan “Kleopatra Havuzu”, antik dönemlerden bu yana termal tedavi merkezi olarak ün kazanmış durumda..

img-3632.jpeg

MİSAFİRLERİNE EŞSİZ ANLAR YAŞATIYOR

Milattan sonra 692 yılında yaşanan deprem sonucu sütunların yıkılmasıyla doğal olarak oluşan bu antik havuz, 36 derecelik sabit su sıcaklığıyla misafirlerine benzersiz bir deneyim sunuyor.

img-3633.jpeg

HASTALIKLARA ŞİFA OLDUĞU SÖYLENİYOR

Havuz, Hazreti Meryem’in göz rahatsızlığının iyileşmesi ve Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın burada yüzmesi gibi efsanelerle de zengin bir tarihe sahip. Ziyaretçiler, binlerce yıllık sütunlar ve mermerler arasında yüzmenin keyfini çıkarırken, termal suyun sağladığı şifalı özelliklerden de faydalanıyor. Antik havuzun, kalp damar hastalıkları, romatizma, deri, felç ve sinir hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

img-3634.jpeg

TURİSTLER YAZ KIŞ AKIN EDİYOR

Bayramlar ve özel günlerin yanı sıra turistler yaz kış demeden bu antik havuza resmen alın ediyor. Şifa bulmak isteyenlerin yeni durağı. Siz de görmediyseniz bu tarihi havuzu ziyaret etmeyi unutmayın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN