Burası Türkiye'nin küçük İsviçre'si! Fotoğraf çekinmeyi sevenler buraya akın edecek… Hem İstanbul hem Ankara'ya yakın

Burası Türkiye'nin küçük İsviçre'si! Fotoğraf çekinmeyi sevenler buraya akın edecek… Hem İstanbul hem Ankara'ya yakın

Burası resmen Türkiye’nin küçük İsviçre’de diyebileceğimiz görüntüler sunuyor. Hafta sonu küçük kaçamaklar yapmak isteyenler, yeni yerleri keşfetmek isteyenler burayı görünce resmen akın edecek. Üstelik hem İstanbul’a hem de Ankara’ya yakın olması duyanları sevindirecek. İşte detaylar…

Türkiye'nin her bir köşesinde birbirinden güzel keşfedilecek yerler var. Bazı yerler kültürüyle bazı yerler tarihi mirasıyla bazı yerler ise denizi ve doğasıyla ön plana çıkarken burası kar yağışının da etkisiyle bembeyaz manzaralara ev sahipliği yapmasıyla ön plana çıkıyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından adeta kartpostallık görüntülere yol açan bu yer görenler tarafından Türkiye’nin küçük İsviçre’si olarak adlandırılıyor.

yeni-proje-24.jpg

KAR YAĞIŞI MUAZZAM GÖRÜNTÜLERE YOL AÇTI

Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı bolu'da bulunan Gölcük Tabiat Parkı resmen beyaza bürüdü. Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken “Bolu’nun incisi” olarak bilinen Gölcük ise adeta muazzam manzaralara ev sahipliği yaptı. Her bir yanı ormanlarla çevrili olan tabiat parkının karla buluşması görenleri hayran bıraktı.

yeni-proje-25.jpg

Bu fırsatı kullanarak Trabzon’dan Bolu’ya gelen Can Alemdar isimli bir vatandaş, "Gölcük her zamanki gibi güzelliğinden ödün vermiyor. Daha önce bir kere gelmiştim. O da yaz sezonuna denk gelmişti. Dünyada böyle bir güzelliğin olduğunu ilk defa görüyorum diyebilirim" dedi

yeni-proje-29.jpg

GÖLCÜK TABİAT PARKI’NA NASIL GİDİLİR?

Bolu'nun Kıbrısçık ilçesine bağlı olan Gölcük Tabiat Parkı’na gitmek için D-100 karayolunu kullanarak İstanbul’dan gelebilirsiniz. Daha sonra Kıbrısçık yönüne dönerek Bolu’ya ulaşıp Gölcük Tabiat Parkı'nı kolayca bulabilirsiniz.

yeni-proje-26.jpg

FARKLI AKTİVİTELER ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR

Burayı ziyarete gelenler doğayla iç içe zaman geçirirken aynı zamanda yürüyüş ve trekking yapabilirler. Bunun yanı sıra kano ve kürek aktivitelerini sevenler bu etkinliklerle zaman geçirebilir. Lakin bu aktiviteleri yapmak için genellikle kış mevsiminde değil bahar mevsimini tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

yeni-proje-27.jpg

Kış mevsiminde burayı ziyaret etmek isteyenler karla kaplı alanın temiz havasını soluyarak kar kaya yapabilir aynı zamanda kış manzarasının eşsiz tadına varabilir.

yeni-proje-28.jpg

ZENGİN HABİTATI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Gölcük Tabiat Parkı’nın en önemli özelliklerinden biri zengin bir bitki örtüsüne ve biyolojik çeşitliliğe ev sahibi yapmasıdır. Bu parkın içerisinde birbirinden farklı bitki türü bulunmaktadır. Ayrıca endemik florası bölgenin eşsiz doğal zenginliğini gözler önüne sermektedir. Bu parkta birçok kuş türü bulunurken kuş gözlemcilerinin oldukça hoşuna gidecek yerler arasında konumlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN