Canan Karatay vitaminli çorba sırrını verdi! Pişirirken sakın bunu yapmayın: İçinde yararlı ne varsa öldürüyor

Canan Karatay vitaminli çorba sırrını verdi! Pişirirken sakın bunu yapmayın: İçinde yararlı ne varsa öldürüyor

Prof. Dr. Canan Karatay, doğru bilinen tek yanlışları bir bir ortaya çıkardı. Yıllardır herkesin yanlış uyguladığı o yöntemin en sağlıklısı bu şekilde oluyormuş. Bu teknikte pişiriyorsanız içindeki bütün yararlı vitaminleri de öldürüyorsunuz. İşte Canan Karatay'dan doğru pişirme tekniği…

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle merak uyandıran Prof. Dr. Canan Karatay, çorba pişirme konusunda bilinen yanlışları da gün yüzüne çıkardı. Türk sofralarından eksik olmayan o çorbalar meğer yıllardır yanlış pişiriliyormuş. İşte Canan Karatay'dan doğru pişirme tekniği…

ÇORBA NASIL PİŞİRİLİR?

Türkiye'de herkesin bayıla bayıla tükettiği o çorbaları en doğru şekilde pişirmenin püf noktaları Canan Karatay'dan geldi. Çorbanın içerisindeki vitamini öldürmeden pişirmek için mutlaka kısık veya orta ateşte pişirilmesi gerekmektedir. Bu yöntem ile buharlaşmayı minimum düzeye indirirken çorba içerisindeki vitaminleri de çorba içerisine hapsedeceksiniz.

corba-pisirmek.jpg

Çorbadaki diğer bir nokta ise pürüzsüz bir kıvam elde etmektir. Yaygın olarak kullandığımız blender veya mutfak robotlarının sebze ve etin besin değerini bozduğunu işaret eden Karatay, sebzelerin rendelenmesi ya da ufak parçalara doğranması yoluyla çorbaya kıvam verilebileceğini vurguladı. Öğünlerde tüketilen çorbaların sağlıklı ve besleyici bir yemek olduğunu vurgulayan uzman isim, doğru uygulamalarla besin değerinin daha da arttırılabileceğini söyledi.

CANAN KARATAY'DAN ÇORBA PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Prof. Dr. Canan Karatay, çorba yapımında en sık yapılan hatalara değindi. Birçok yemeğin içerisinde kullandığımız soğan ve unun kavrulma işleminin çorbaları sağlıksız hale getirebildiğiniz söyleyen Karatay, sütlü, yoğurtlu, sirkeli veya limonlu terbiyelerin kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

corba-tarifi.jpg

Çorba içerisinde kesinlikle hazır tavuk suyu ve et suyu kullanılmaması gerektiğinin altını çizen uzman isim, etli yemeklerden elde edilen suyun çorbalarda değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

en-lezzetli-corba-tarifi.jpg

Çorba yapmanın bir diğer önemli püf noktası ise fazla yağın çorbaya karışmasını engellemektir. Fazladan kaçırılan yağın alınması için de marul yaprağından yardım alabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de pratik bir çözüm olan bu yöntem çorbanın lezzetini de arttıracaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN