Cem Seymen'in deprem tweetleri istifa getirdi: CNN Türk'ün tavrı ortada...

Cem Seymen'in deprem tweetleri istifa getirdi: CNN Türk'ün tavrı ortada...

CNN Türk'te ekonomi programları sunan gazeteci Cem Seymen, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Deprem felaketinin ardından alınan aksiyonları sosyal medya hesabından eleştirmesi nedeniyle istifasının istendiğini söyleyen Seymen, "Kanalın bu konudaki tavrı ortada" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Kızılay ve TRT gibi kamu kuruluşları başta olmak üzere ‘devletin tüm araçlarıyla birlikte depreme müdahalede geç kaldığını’ söyleyen spiker ve gazeteci Cem Seymen, paylaşımları nedeniyle CNN Türk tarafından istifasının istendiğini açıkladı.

'İSTİFAMI İSTEDİLER, BEN DE VERDİM'

Seymen, "Depremin ilk gününden beri tutumum belli, bunun da yaptığım paylaşımlardan anlaşılabileceğini düşünüyorum. CNN'in bu konudaki tavrı da ortada. Paylaşımlarımın ardından istifamı istediler, ben de verdim" dedi.

'KADER DEYİP YOLUMUZA DEVAM EDECEKSEK...'

Seymen 14 Şubat tarihli bir paylaşımında, ''Soğuk gecenin kör karanlığında, uykunun en derin yerinde depreme yakalanan çaresiz vatandaş günlerce çığlık çığlığa bağırdı. Kurtarılmayı bekledi. Kader deyip yolumuza devam edeceksek suçlulukla ıstırap çekeriz. Yeni şehirler kurup altın anahtar versen de şu gerçeği değişmezsin.'' eleştirisinde bulunmuştu.

'YARDIM ÇALIŞMASI BAŞLAMADI'

Depremin ilk günlerinde herhangi bir arama kurtarma çalışmasına başlanmamış olması ve AFAD ekiplerinin koordine olamaması, afet bölgesinde yaşayan insanların da tepkisini toplamıştı. Seymen, çalışmaların başlamaması hakkında şunları söylemişti:

"Burası Hatay. Yardım çalışması başlamadı. Fotoğraflardan (AA) anlaşılıyor zaten. Türkiye’de servetine servet katan binlerce inşaat firması var. İş makinalarını bölgeye göndermeye başlasınlar. Binalar olduğu yerde çökmüş. Yani müteahhitlerin suçu ortada. Derhal tutuklanmalılar!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN