Cem Uzan: Enkazlara iş makinelerinin sokulması suç

Cem Uzan: Enkazlara iş makinelerinin sokulması suç

Yurt dışında yaşayan Genç Parti Kurucusu Cem Uzan TCK 130. maddeyi hatırlatarak "Enkaz kaldırıyor bunlar, enkazları kaldırırken cesetler parçalanıyor. Enkazlara iş makinelerinin sokulması, cenazelerin parçalanmasına müsaade edilmesi... Fiil başına 3 aydan 2 yıla kadardır, 10 binle çarparsanız baya yatarlar." dedi.

Türkiye bir yandan yaşadığı büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, bir yandan da deprem sonrası bölgeye yardımların ve ekiplerin geç gönderilmesini tartışıyor. Gazeteci Tuba Emlek’in Youtube kanalında hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor’ programına konuk olan Genç Parti Kurucu Başkanı Cem Uzan, Erdoğan’ın askerin deprem sonrası kışladan çıkmasını engellediğini belirterek; “Erdoğan, depremin ilk 72 saatinde insanların enkaz altında kalarak veya donarak ölmelerine seyirci kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin müdahalesini engelledi. TSK’nın resmi Twitter hesabında 3.500 asker çıktı diyor. 10 ilden bahsediyorsunuz, il başına 350 asker neye yeter? Erdoğan, vatandaşı kurtaran Mehmetçik olsun istemedi. 50 bin asker çıkartsanız, elleriyle bile kaç bin insanı kurtarırlardı. Saray’dan gelen talimatlar asker durduruldu. 1, 2 saat değil, tam 72 saat… Bu dünya çapında bir skandal değil, katliamdır. Erdoğan bunun için Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaktır.” ifadelerini kullandı.

“ENKAZLARA İŞ MAKİNELERİNİN SOKULMASI SUÇTUR”

Enkazlara iş makinelerinin sokulmasının suç olduğunu belirten Uzan, “Kişinin hatırasına hakaret diye bir suç var Türkiye’de, TCK 130… Bu nedir, vefat etmiş bir insanın ölü bedenine karşı işlenebilecek suçları yazıyor. Enkaz kaldırıyor bunlar, enkazları kaldırırken cesetler parçalanıyor. Hastanelerde ceset torbası yok. Parçalanan cesetleri, hayvan yemlerinin saklandığı çuvalların içerisine koyup defnedildiğini belirtiyor vatandaşlar. Somut deprem olayında makul süre beklenilmeden enkazlara iş makinelerinin sokulması, cenazelerin parçalanmasına müsaade edilmesi, bulunan cesetlerin alışveriş ya da yem torbalarına konulması, cesetleri motosikletle ya da arabayla taşıtılmak zorunda bırakılması… Fiil başına 3 aydan 2 yıla kadardır, 10 binle çarparsanız baya yatarlar. Herkes ayağını ona göre denk alsın.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN