Cemil Çiçek: 50+1'de hata ettiğimizi söyledim

Cemil Çiçek: 50+1'de hata ettiğimizi söyledim

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, “Anayasa toplantısında 50 +1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50 + 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak” dedi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, 15 gün önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıda, Çiçek’in de katılımıyla başkanlık sisteminin masaya yatırıldığını kaydetti.

Çiçek, anayasa toplantısında "50 +1′in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye’yi bir kaosa sürükleyeceğini söylediğini" belirtti.

Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi, bu sözlerinin iktidar ya da muhalefet yanlısı olmadığını belirterek “50 + 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak” dedi.

Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başka bir şey söylemeye çalışıyorum. Bu sistem (yüzde 50+1) doğru olmamıştır, bugün de gelecekte de sıkıntı çıkarır. Şahıslardan ayrı söylüyorum. Hiç gerek yoktu. Daha farklı bir sistem olabilirdi. Vakit de geçti ama kimsenin kimseyle görüştüğü de yok.

50+1 bu memlekette üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlarla karşı karşıya kalmamıza neden olabilir. İki tarafa da çağrı yapıyorum: Bu sistemin neresi doğru, neresi yanlış? İş tutmayla, sistemden yaşanan sıkıntıları ayırt ettiğimizde gri alan oluşur. O zaman da grup toplantıları rahatlar. Çünkü her salı günü karşılıklı sınır ötesinden top atışları yapılıyor. Kuru kuruya sistem tartışması olmamalı.”

Cemil Çiçek “Anayasa toplantısında 50 +1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50 + 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (57)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
57 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN