Cezaevindeki Selahattin Demirtaş'tan deprem çağrısı: Battaniyelerimizi halkımıza göndermek istiyoruz

Cezaevindeki Selahattin Demirtaş'tan deprem çağrısı:  Battaniyelerimizi halkımıza göndermek istiyoruz

7,7 ve 7,4 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrası 914 vatandaşımız hayatını kaybederken, deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar için yardımlar da ulaşmaya başladı. Yardımlaşma seferberliğinin başladığı illerde HDP'nin tutuklu Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan da yardım çağrısı geldi. Demirtaş, "Battaniyelerimizi halkımıza göndermek istiyoruz" paylaşımı yaptı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki yıkıcı deprem çevre illerde de etkisini gösterdi. Diyarbakır, Mardin, Mersin, Hatay, Adıyaman, Adana ve Osmaniye gibi illerde çok sayıda bina yıkıldı. 914 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrasında Türkiye'nin dört bir yanından yardımlaşma kampanyaları başlatıldı. Tutuklu olan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da cezaevinden çağırıda bulundu.

selahattin.jpg

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN YARDIM ÇAĞRISI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı etiketleyerek, "Cezaevlerinden hepimiz kan vermek için başvuru yaptık. Battaniyelerimizi de halkımıza göndermek istiyoruz. Bize kolaylık sağlansın" talebinde bulundu.

deprem1-001.jpg

ADALET BAKANI BOZDAĞ'A ÇAĞRI DA BULUNDU

Demirtaş, cezaevindeki tutukluların deprem bölgesinde yaşayan ailelerinden haber alması için "Sayın Bakan, cezaevlerindeki on binlerce kişi ailelerinden haber alamıyor. Her gün telefon hakkı tanınsın, ailelerin cezaevlerini aramalarına izin verilsin" çağrısı yaptı.

demirtas.jpg

selahattindemirtas.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN