Cezaevleri ‘torbacı’ doldu ama zehir yine kol geziyor

Cezaevleri ‘torbacı’ doldu ama zehir yine kol geziyor

CHP’li Murat Emir, Türkiye’de rekor seviyeye ulaşan uyuşturucu ticareti ve kullanımını Meclis gündemine getirdi. Uyuşturucudan hüküm giyenlerin sayısının 60 bini geçtiğine dikkat çeken Emir, “Her gün sokaklarda onlarca torbacı gençlerimizi zehirlemeye devam ediyor. İktidar ise seyirci kalmayı sürdürüyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, uyuşturucu suçundan hüküm giyenlerin sayısını TBMM gündemine taşıdı. Adalet Bakanlığı’nın ceza infaz kurumlarına yönelik verilerinden derlediği çalışmasını kamuoyu ile paylaşan Emir, “Cezaevleri uyuşturucu kaynaklı suçlardan hüküm giyen on binlerce kişi ile dolu” dedi.

Emir’in çalışmasına göre, 31 Aralık 2022 itibarıyla ceza infaz kurumlarında, “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçundan yatan kişi sayısı 60 bin 258’e ulaştı. Uyuşturucu kaynaklı hükümlü sayısı toplamı içinde 1 Ocak 2022-31 Aralık 2022 döneminde cezaevine giren kişi sayısının ise 49 bin 179 olduğu bildirildi.

CHP’li Emir, uyuşturucudan hüküm giyen 60 bin 258 kişiden 58 bin 823’ünün erkek, bin 435’inin ise kadın olduğunu belirtti. Adalet Bakanlığının verilerinin çarpıcı tabloyu gözler önüne serdiğini ifade eden Emir, “AKP iktidarı, gençler arasında uyuşturucu kullanımının arttığını inkâr etse de, daha önce gündeme getirdiğimiz rakamlarla bu tehlikeye dikkat çekmiş hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı defalarca uyarmıştık” diye konuştu.

Bu verilerin buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu vurgulayan Emir, “Her gün sokaklarda onlarca torbacı gençlerimizi zehirlemeye devam ediyor. İktidar ise seyirci kalmayı sürdürüyor” eleştirisinde bulundu.

Türkiye’nin uyuşturucu ticaretinin ana rotası haline getirildiğini de hatırlatan Murat Emir, “Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları verileri bizi hiç şaşırtmadı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN