CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı

CHP'li Canan Kaftancıoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, 05:00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre bu sabah partinin il binasına silahlı saldırı düzenlendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik olduğu düşünülen bir silahlı saldırı girişimi olduğunu duyurdu.

Kaftancıoğlu'nun, silahlı saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır."

'BU SALDIRININ KİMLER TARAFINDAN VE NE AMAÇLA YAPILDIĞINI MERAK EDİYORUZ'

İstanbul İl Başkanlığı önünde saldırıyla ilgili açıklama yapan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"Bu kesin il binası mıdır değil midir cevabını vermesi gereken ben değilim. Bu saldırının kimler tarafından ve ne amaçla yapıldığını merak ediyoruz. Bir hafta önce İYİ Parti il binasına yapılan saldırı, bu sabah il binamızın hemen karşısından açılan ateşler bir bekçi değilse umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir. Ben bu saldırı olduğu saatlerde Ankara'daydım sabaha karşı. Hemen İstanbul'a yola çıktım. O saatten itibaren Genel Başkanımızla irtibat halindeyiz."

"DÜN İYİ PARTİ, BUGÜN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI!"

Saldırının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, CHP İl Başkanlığı'na yönelik olduğu düşünülen silahlı saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kavunhcu, açıklamasında, "Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak" dedi.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik olduğundan şüphelenilen silahlı saldırıyla ilgili bilgi paylaştı.

Savcılıktan yapılan açıklama şöyle:

"TEM otoyolu üzerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı karşı istikametinde, havaya araç içerisinden birkaç el ateş ediliyor, binaya isabet yok, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor."

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na saldırıya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği, "otoyolda araçtan havaya ateş açıldığının tespit edildiğini" bildirdi.

TÜRKİYE’DE BU TÜR OLAYLAR BİR DAHA OLMAYACAK

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal’la yaptığı görüme sonrası CHP’ye yönelik saldırı ile ilgili soruya yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Hiç kimse merak etmesin hiç kimse karamsarlığa kapılmasın. Emin olun 15 Mayıs’ta bu ülkeye huzuru getireceğiz, baharı getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak. Bu tür olayları yaratanlar da yakalanıp süratle yargılanacaklar. Hiç kimse üzülmesin, biz üzülmüyoruz. Tabi böyle bir olayın olmaması en büyük arzularımızdan birisi. Bu tür olaylar bir daha olmayacak Türkiye’de.” diye konuştu

NE OLMUŞTU?

İstanbul Zeytinburnu’nda 30 Mart gecesi İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına bir silahlı saldırı gerçekleşti. Binaya iki mermi şeklinde ateş edilirken olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı. Binaya isabet eden mermilerin, yolun karşısındaki inşaatın bekçisi M.E.’nin hırsız kovalarken ateşlediği bulundurma ruhsatlı tabancasından çıktığı açıklanmış, gözaltına alınan M.E. daha sonra serbest bırakılmıştı.

İstanbul Valiliği, bugün olaya ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. Açıklamada şunlar kaydedilmişti:

“30 Mart 2023 Perşembe günü akşam saatlerinde meydana gelen İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olayına ilişkin yapılan kriminal inceleme neticesinde; İl Başkanlığı ve yanındaki iş merkezine isabet eden mermi çekirdeği parçalarının, olaydan sonra yakalanan ve E-5 Otoyolu istikametindeki inşaatın şantiye görevlisi olan M.E.’ye ait bulundurma ruhsatlı tabancadan çıktığı, balistik raporu ile kesinlik kazanmıştır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN