CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına AK Parti'den ilk açıklama geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına AK Parti'den ilk açıklama geldi

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'e getireceklerini açıkladığı başörtüsü için yasal düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Başörtüsü konusunda bizim de yanlışlarımız oldu. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz. Yarın grup toplantısının ardından teklifimizi Meclis'e vereceğiz'' açıklamasına 6'lı masadan destek gelirken; AK Partililerden de ilk tepkiler geldi.

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yasal düzenlemenin değil 'vesayetçilerle' birlikte hareket etmemenin önemli olduğunu belirtti.

'YASALARIMIZDA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI YOKTUR'

Tayyar, ''Anayasa ve yasalarımızda başörtüsü yasağı yoktur. Vesayetçi anlayışın laiklik bahanesiyle uyguladığı yasak vardı. Bu konudaki yasayı AYM’ye götürüp iptal ettiren CHP’ydi. Yasak Erdoğan liderliğinde AK Parti’yle aşıldı. Aslolan yasa değil vesayetçilerle iş tutmamaktır'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin ise ''Türkiye’de kanunsuz hukuksuz yaratıcısı icracısı iknacısı olduğunuz “Başörtüsü” yasakları size rağmen nihayet bulmuştur. Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin'' ifadelerini kullandı.

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ise "CHP lideri Kılıçdaroğlu başörtüsü konusunda geçmişte yanlışlıklar yaptıklarını belirterek çözüm için kanun teklifi sunacaklarını açıkladı. Yanlışın itirafı, önemli. Kanun teklifinin içeriğini gördükten sonra konuşmak en doğrusu. Peşinen kabul veya red, yanlış bir tutum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN