CHP Sözcüsü Öztrak: HDP’nin kendi adayını açıklama hakkı ve özgürlüğü var

CHP Sözcüsü  Öztrak: HDP’nin kendi adayını açıklama hakkı ve özgürlüğü var

CHP'li Faik Öztrak, HDP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili açıklamasına ilişkin, "HDP’nin kendi adayını açıklama hakkı ve özgürlüğü vardır. Seçmenin tapusu kimsenin cebinde değil" değerlendirmesinde bulundu. Seçimlere dair altılı masanın 30 Ocak’ta iki tane önemli metni ortaya çıkaracağını vurgulayan Öztrak, "Kimin aday olacağı, ne zaman açıklanacağı meselesi tamamen altı liderin takdirinde olan bir husustur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, Fox TV'de katıldığı programda gündemi değerlendirdi. HDP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayı ile gireceğini duyurmasını da değerlendiren Öztrak, "HDP’nin kendi adayını açıklama hakkı ve özgürlüğü vardır. Her parti gibi isterse Cumhurbaşkanı adayı da çıkarır. Seçmenin tapusu kimsenin cebinde değil" diye konuştu.

HDP'nin kendi adaylarıyla seçime hazırlanacaklarını duyurmasından sonra çıkan telaşa anlam veremediğini belirten Öztrak, "HDP, her parti gibi isterse Cumhurbaşkanı adayı da çıkarır. Seçmenin tapusu kimsenin cebinde değil, biz Türkiye’deki tüm seçmenlerin bundan önce hangi partiye oy verirse versin tüm seçmenlerin oyuna talibiz. Millet bakar, adayımıza bakar, programımıza bakar, ne yapmak istediğimize bakar, normal bir seçime girmiyoruz" diye konuştu.

'SON SİYASİ CİNAYET SEÇİME MÜDAHALE GİRİŞİMİDİR'

Seçimlere ilişkin önceliğin rejimi değişmesi olması gerektiğinin altını çizen Öztrak şöyle devam etti:

Ülkede üçüncü parti olmuş bir partiyi tam da seçim öncesinde parasını pulunu keserseniz, kapattım kapatacağım diye zorlamaya başlarsanız. O, seçime müdahaledir. Böyle algılanır. Bu işleri seçimden sonra yapabilirdiniz, daha önce seçimden önce bir derdiniz varsa yapabilirdiniz ama tam seçim zamanı kalkıp bu işleri yaptığınız zaman bu seçim sürecine müdahaledir. İstanbul Büyükşehir Belediyesine el koyma çabası seçime müdahaledir. Son siyasi cinayet seçime müdahale girişimidir. Bir İYİ Parti’den, bir CHP’den seçelim içlerinden deyip dokunulmazlıklarının kaldırılmasının meclise getirilmesi, yine seçime müdahaledir. Yani bu memleket çok açık söyleyeyim, 2014’ten sonra ağız tadıyla rahat rahat milletin karar vereceği bir seçimi bir türlü yapamıyor."

'ADAYLIK ALTI LİDERİN TAKDİRİNDE'

Uygulayacakları politikalarla enkaz edebiyatı yapmayacaklarını belirten Öztrak son olarak şunları söyledi:

30 Ocak’ı bekleyin. 30 Ocak’ta altılı masaya bağlı, altılı masanın uygun göreceği bir zamanda, 30 Ocak’ta erken seçim talebi ortaya çıkarsa, o taleple hareket edilirse, 30 Ocak’tan sonra tabii ki altılı masanın adayı ortaya çıkacaktır.

Burada aday meselesi önemli değil, 30 Ocak’ta iki tane önemli metin ortaya çıkacak. Buradaki problem, Cumhurbaşkanı seçildikten sonraki yol haritası, ondan sonra da ortak politikalar metni ki sonradan hükümet programına dönüşecektir. Bu iki metin 30 Ocak’ta milletimize anlatılacak. Muhtemelen liderlerimiz de milletimizin önünde bu iki metni imzalayacak.

Adaylık meselesi, kimin aday olacağı, ne zaman açıklanacağı meselesi tamamen altı liderin takdirinde olan bir husustur. Ben CHP sözcüsü olarak bu konuda herhangi bir açıklama yapmaya mezun değilim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN