CHP'de 'devir teslim' töreni: Özgür Özel mazbatasını aldı

CHP'nin geçtiğimiz cumartesi gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan seçilen Özgür Özel, bugün mazbatasını aldı. Meclis'te gerçekleştirilen törende Özel'e, mazbatasını CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır takdim etti. Mazbatasını alarak genel başkanlık görevine resmi olarak başlayan Özel, "CHP'nin 8. Genel Başkanı olarak mazbatayı almış olmak büyük bir onur" dedi. Öte yandan Özel, AYM'nin sansür yasası kararına ilişkin ise PM'de özel gündem maddesi oluşturacaklarını belirtti.

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) makam odasında mazbatasını alarak resmen görevine başladı.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu imzalı mazbatada “Başkanlığımızca 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultay organ seçimlerinde Sayı Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığını 812 oy ile seçilmiştir” ifadesi yer aldı.

ALİ MAHİR BAŞARIR: 85 MİLYONA HAYIRLI OLSUN

Özel’e mazbatasını Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır takdim etti. Başarır, takdim esnasında “Partimize, ülkemize, 85 milyona hayırlı olsun. Hayırlı olacağını da biliyorum” dedi.

Ardından sözü alan Özel, CHP’nin önceki dönem tüm genel başkanlarına ait fotoğrafların odasında bulunduğunu, Kılıçdaroğlu’nun da fotoğrafına odasında yer vereceğini bildirdi.

Özel, Meclis’in önemine işaret ederek “Grup başkanvekilliği ve grup başkanlığından gelen bir genel başkan olarak parlamentoya güç kazandırmaya, parlamentonun saygınlığına kavuşması için ana muhalefet olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

ÖZEL GÜNDEM MADDESİ 'SANSÜR'

AYM’nin sansür yasasına ilişkin kararını da değerlendiren Özel “Türkiye’de bundan sonra gazeteciler ve muhalefet için işlerin daha zor olacağınız gösteren bir aşama. Ama buna yeltenmemelerini, bu karardan cesaret almamalarını, gazetecilerin özgürlüklerine dokunmaya kalkmamalarını tavsiye ederiz. Madem bir sansür yasasını sahiplendiler biz de özgürlükleri sahiplenirken bundan öncekine göre çok daha dirençli olacağız” yorumunda bulundu.

Özel, cumartesi yapılacak Parti Meclisi’nde de sansür yasasına ilişkin özel bir gündem maddesi konulacağını duyurdu. Ardından Özel ve partililer mazbata ile fotoğraf çektirdi.

TÖREN ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU'NA ZİYARET

Daha sonra Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Özel'i kapıda karşıladı. Görüşmenin ardından Özgür Özel, "İşin bu kısmı aile görüşmesiydi, törenden sonra açıklama yapacağız" dedi.

sas.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN