CHP'den AK Parti'ye geçen Çerçioğlu hakkında suç duyurusu

CHP'den AK Parti'ye geçen Çerçioğlu hakkında suç duyurusu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun belediye meclisini hukuka aykırı yönettiğini savunarak, “Görevi kötüye kullanma suçundan dolayı da Özlem Çerçioğlu ve tüm ilgili kişiler hakkında suç duyurusu yapacağız” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Çerçioğlu’nun meclisi yönetme biçiminin Belediye Kanunu’na ve meclis yönetmeliğine aykırı olduğunu ileri süren Günel, Eylül ayı oturumuna itiraz edeceklerini belirtti.

Günel, “Özlem Çerçioğlu meclisi hukuksuz bir şekilde, yani belediye meclisi çalışma yönetmeliğine ve Belediye Kanunu’na aykırı olarak yönetmeye çalışmış; başaramayınca da yine hukuksuz bir şekilde ertelemiştir. Meclis Başkanı olarak asli görevi, meclisi yasalara uygun şekilde yürütmek iken, meclisi sabote eden bir irade ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

“SÖZ HAKKIM GASP EDİLDİ, ÖNERGELER GÜNDEME ALINMADI”

Toplantının başından itibaren yok sayıldıklarını belirten Günel, şunları söyledi:

“Yasal olarak Grup Başkanvekili olarak kesintisiz söz hakkına sahip olmama rağmen bu hakkım gasp edildi. Grubumuzun vermek istediği önergeler hukuksuz şekilde gündeme alınmadı.”

“OYLARIMIZ YOK SAYILDI”

Oylamalarda usulsüzlük yapıldığını iddia eden Günel, şu değerlendirmede bulundu:

“Gündemdeki konuların oylamasında Meclis Başkanı hızlıca ‘kabul edenler, etmeyenler’ diye sordu. Oylar sayılmadan kabul edilmiş sayıldı ve bir sonraki gündem maddesine geçildi. Grup Başkanvekili olarak hem şahsımın hem de grubum adına oyumuzu yüksek sesle dile getirmemize rağmen yok sayıldık.”

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Günel, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Tüm bu hukuksuz işlemler nedeniyle Eylül ayı meclisine itiraz ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak irademiz gasp edilmiştir. Ayrıca bu eylemler, Danıştay kararlarına göre görevi kötüye kullanma kapsamındadır. Görevi kötüye kullanma suçundan dolayı da Özlem Çerçioğlu ve tüm ilgili kişiler hakkında suç duyurusu yapacağız.”

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN