CHP'den 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısı: Kılıçdaroğlu'ndan Altılı Masa’ya övgü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ’İkinci Yüzyıla Çağrı’ toplantısında partililerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Altılı Masa’yı övdü. Kılıçdaroğlu, "Meral Hanım merttir. Temel Bey bilge ve cesurdur. Ahmet Bey'le vatan söz konusu olunca bir an tereddüt etmedik. Gültekin Bey'de Menderes ve Demirel'in ruhunu görüyorum. Ali Babacan'ın tecrübe ve başarısını biliyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ’İkinci Yüzyıla Çağrı’ toplantısında partililerle bir araya geldi. Toplantıda, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, parti temsilcileri, il ve ilçe başkanları gibi çok sayıda davetli katıldı.

6’lı masada siyasal bir birlikteliklerinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bir de siyasal bizim birlikteliğimiz var tabii. Yani 6’lı masa. Türkiye için bir araya gelen, kalbi Türkiye için atan, 6 vatansever liderin masasıdır o. Bu değerli insanların en büyük motivasyonu, aldıkları ya da alacakları oylarda değil! ‘Ülke söz konusu olunca, ideolojik farklılıklar teferruattır’ dememiz, bu masanın en büyük gücüdür. Türkiye için kenetlendik! Halkımızın haysiyetli yaşamı için kenetlendik. Biz 6 lider olarak, birlikte yürümeye devam edeceğiz. Türkiye’de gerçek bir demokrasi inşa edeceğiz. Anayasamız hazır. Ekiplerimiz ve kadrolarımız, gece gündüz ortak bir program için çalışıyorlar. Bizim siyasi, ahlaki ve vicdani birliğimiz; bakın bu birlikteliği bir daha ifade edeyim, ahlaki ve vicdani diyorum" diye konuştu.

BEN BU PARAYI GETİRECEĞİM

"Türkiye dahil dünyanın her yerinden, işinde en iyi uzmanlar ve siyaset üstü vatanseverlerimizle, bunun için buluştum" diyen Kılıçdaroğlu şunları ifade etti:

6’lı masayı oluşturan partilerimizin de çok iyi kadroları var. Bu değerli insanlarla birlikte çalışıyoruz. Tabii ki en iyileri bulmak yetmez. Onların elini de güçlendirmek gerekir. Bu büyük birlikteliğin başarılı olması için kaynağa ihtiyaç var. Açık ve net söylüyorum, Bay Kemal bu sorunu da çözdü. İktidarımızın ilk 6 ayında, milletimizin ferahlaması için hızlı çözümlerimiz hazır. İlk adım halkımıza nefes aldırmak, sonra kalıcı refahı sağlayacağız. Gerçekleştirdiğim uluslararası temaslarda, toplamda 5 trilyon 461 milyar dolarlık fon yöneten yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonlarıyla verimli toplantılar yaptım. Aralarında dijital teknoloji vardı, yapay zekâ vardı, makine öğrenimi, finansal teknolojiler ve yeşil enerji gibi önemli sektörlere, büyük yatırımlar yapan kurumlar vardı. İktidarımızın ilk 3 yılında, en az 100 milyar dolar doğrudan yatırım gelecek. Ben bu parayı getireceğim. Peki bu yeterli mi? Hayır! Dünyanın her yerinde bağımsız çok büyük varlık fonları var. İktidarımızın ilk üç yılında, onlardan da en az 75 milyar dolar yatırım alacağız. Ayrıca sürdürülebilir fonlardan en az 150 milyar dolar yatırım getireceğiz. Özellikle hedefimiz Avrupa’nın ve Uzakdoğu’nun emekli fonları olacak. Norveç ve Singapur gibi” ifadelerini kullandı.

AŞTILI MASA'YA ÖVGÜ

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa liderlerine de övgü yağdırdı. Kılıçdaroğlu, "Meral Hanım merttir. Temel Bey bilge ve cesurdur. Ahmet Bey'le vatan söz konusu olunca bir an tereddüt etmedik. Gültekin Bey'de Menderes ve Demirel'in ruhunu görüyorum. Ali Babacan'ın tecrübe ve başarısını biliyorum." dedi.

İlgili Haberler