CHP’den 'sansür yasasına' tepki

CHP’den 'sansür yasasına' tepki

Meclis'e sunulan ve büyük ölçüde yasalaşan 'dezenformasyonla mücadele yasası' adı verilen, gazetecilik meslek örgütlerinin ‘sansür yasası’ olarak adlandırdığı kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Meclisten geçen yasaya tepki gösteren ve gazeteciliğin büyük darbe yediğini ifade eden CHP Erzurum Kadın Kolları Başkanlığı konu hakkında kısa video yayımlayarak tepki gösterdi.

“Sansür yasasıyla” birlikte haber alma hakkı, ifade özgürlüğü ve iletişim alanında hayatımızın kökten değişeceğine değinen ve konuyu sessiz video ile kamuoyuyla paylaşan CHP Erzurum Kadın Kolları İl Başkanı Gizem Yıldırım konunun takipçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

'HÜKÜMET BİZİ 'DUYMADIM GÖRMEDİM BİLMİYORUM' DENKLEMİNDE TUTMAK İSTİYOR'

Ülkenin demokrasi aygıtlarından olan gazetecilik-medya alanının AK Parti Hükümetince yıpratıldığı vurgusunda bulunan Yıldırım, "Mevcut hükümet bizleri 'duymadım, görmedim, bilmiyorum' denkleminde tutmak istiyor. Bunun olmayacağını ve ülke demokrasisine aykırı olan her adımın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Freni patlamış bir kamyon gibi her yanı savrulan mevcut hükümetin miladının dolduğunun da göstergesi olan bu yasa teklifinin üst mahkemelerden geri döneceğini de temenni ediyoruz. Böyle yasaların ülkemize katkı sağlamayacağını herkes biliyor. Ülkemize faydası olmayan çıkarcı yasa tekliflerinin karşısında durarak; ülkemiz bağımsızlığını ve çağdaşlaşma adımlarını güçlü kılmış olacağız. Dördüncü kuvvet olan medya kanadının CHP iktidarıyla birlikte daha güçlü yarınlara kavuşacağının da altını çizerek, mevcut yasa teklifi hususunda teyakkuzda olduğumuzu ve konunun yasal takipçisi olmaya devam edeceğimizin altını çizebiliriz” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN