CHP'li Emre Kaşıkçı cinayeti üzerinden Bakan Çavuşoğlu'na istifa çağrısı yaptı: Sizi bunun için suçluyorum

Cemal Kaşıkçı cinayet dosyasının Suudi Arabistan’a verilmesini anımsatarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, "Milletimizin tertemiz alnına bir kara lekeyi siz çalmış oldunuz, bunun da bir parçasısınız, sizi bunun için suçluyorum Sayın Bakan. Bunun değişmesinin tek yolu vardır, şahsınızın istifa etmesidir, bütün sorumluların istifa etmesidir. Milletimiz bu kara lekeyi hak etmemektedir” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Cemal Kaşıkçı cinayetine dikkat çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu eleştiren CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Yunus Emre, "Bu olay, topraklarımızda işlenen son derece vahşi bir cinayet dosyasının, Cemal Kaşıkçı'nın cinayet dosyasının Suudi makamlarına devredilmesi olayıdır. Bu olayı gerçekleştiren katiller ülkemize ceplerinde diplomatik pasaportlar taşıyarak geliyorlar, cinayette kullandıkları gereçleri, araçları diplomatik kurye olarak taşıyarak Türkiye'ye geliyorlar ve bu beyanla, bir diplomatik eşya taşıyan uçak beyanıyla ülkemize geliyorlar" diye konuştu.

'İSTİFA' ÇAĞRISI YAPTI

Çavuşoğlu'na istifa etmesi çağrısında bulunan Emre, "Suudi makamlarının bu cinayette sorumluluğunu ispat eden birçok konu olmakla birlikte en başta, gelen kafilede, Veliaht Prensinin koruma ekibinde bulunan 6-7 kişinin bu takımda bulunduğunu belirtmek istiyorum" diyen Emre, "Bu dosya içimizi yakan bir dosyadır, Türkiye'nin alnına sürülmüş bir kara lekedir ve burada Dışişleri Bakanlığı’nın da önemli bir sorumluluğu vardır. Sayın Bakan, şahsınızın da çok önemli bir sorumluluğu vardır; emanete leke düşürdünüz bunu belirtmek istiyorum. Milletimizin tertemiz alnına bir kara lekeyi siz çalmış oldunuz, bunun da bir parçasısınız, sizi bunun için suçluyorum Sayın Bakan. Bunun değişmesinin tek yolu vardır, şahsınızın istifa etmesidir, bütün sorumluların istifa etmesidir. Milletimiz bu kara lekeyi hak etmemektedir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN