Kılıçdaroğlu’ndan Türkiye ve ABD'ye Cemal Kaşıkçı tepkisi: Petro-dolar karşısında demokraside sınıfta kaldılar

Kılıçdaroğlu’ndan Türkiye ve ABD'ye Cemal Kaşıkçı tepkisi: Petro-dolar karşısında demokraside sınıfta kaldılar

ABD ziyaretinin üçüncü gününde başkent Washington'da temaslarını sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın vefatı nedeniyle gazeteye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan CHP lideri "Kendi topraklarımızda bu cüret gösterilebilmiştir. Şu çok açık ki, hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti devam ediyor. CHP lideri temasları kapsamında Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı için gazeteye taziye ziyaretinde bulundu.

"YALNIZCA FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL İNSANLIK DA BÜYÜK YARA ALDI"

Kaşıkçı'nın önemli bir yazar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundum. Cemal Kaşıkçı, Washington Post'un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti İstanbul'da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile, yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı" diye konuştu.

ddd.jpg

"TÜRKİYE VE ABD PETRO-DOLARLAR KARŞISINDA DEMOKRASİDE SINIFTA KALDI"

"Türkiye'de işlenen bu cinayetin davasının Suudi Arabistan'a devredilmesi, Türkiye’nin egemenlik haklarına yapılmış büyük bir hakarettir" diyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Kendi topraklarımızda bu cüret gösterilebilmiştir. Şu çok açık ki, hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı. Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz. Türkiye'de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı'nın hatırasının önünde, bunun sözünü bir kez daha veriyorum.

CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR? CİNAYETİ KİM İŞLEDİ? KAŞIKÇI OLAYINDA SON DAKİKA HABERLERİ

Washington Post yazarı muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülmüştü.

Kılıçdaroğlu, gazete ziyaretinden önce ABD'deki ziyaretlerine Baltimore şehrindeki John Hopkins Üniversitesi’yle devam etmiş ve burada üniversite öğrencileri ile sohbet ederek onların sorularını yanıtlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN