CHP'li Gürer'den Cumhuriyet ikramiyesi tepkisi: İktidar çalışan emekliyi cezalandırıyor

CHP'li Gürer'den Cumhuriyet ikramiyesi tepkisi: İktidar çalışan emekliyi cezalandırıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilere verilecek Cumhuriyet ikramiyesinin 'çalışan emeklilere verilmemesine' tepki gösterdi. İkramiye şartlarının emekli aylığı düşük olduğu için çalışmak zorunda kalan emeklilere mağduriyet yaşattığını belirten Gürer, "Siyasi iktidar, 5 bin liralık ödemeyi yapmayarak çalışan emekliyi cezalandırıyor, mağduriyetini katlıyor. ​​​​​​​Emekliler arasında yapılan bu ayrıma karşı çıkıyoruz" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, konuştu. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla emeklilere verilecek ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verileceğini söyleyerek tepki gösterdi.

'GEÇİNEMEDİĞİ İÇİN ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL ÇOK GÖRÜLÜYOR'

Çalışmayan emekliye ikramiye verilip çalışana verilmemesinin ayrımcılık olduğunu savunan Gürer, "Çalışmayan emekliler ya sağlık sorunu ya da gelir düzeyi daha iyi olduğu için iş yaşamında değil. Geçinemediği için çalışan emekliye 5 bin lira bile çok görülüyor. Büyük kentlerde 5 bin lira kiranın yarısı. Siyasi iktidar, 5 bin liralık ödemeyi yapmayarak çalışan emekliyi cezalandırıyor, mağduriyetini katlıyor. Emekliler arasında yapılan bu ayrıma karşı çıkıyoruz. 3,5-4 milyon emekliye bu tutarın verilmemesi, AK Parti'nin emekliye bakış zihniyetidir" ifadelerini kaydetti.

Emekli maaşlarına yönelik intibak düzenlemesinin yapılmamasının da büyük bir mağduriyet oluşturduğunu ifade eden Gürer, Meclisin bir an önce bu konuda adım atmasını istedi.

aasa.jpg

'EMEKLİNİN BULUNDUĞU DURUM İÇLER ACISI'

Emekliliği hak ettiği halde emekli aylığı düşük olduğu için çalışmak zorunda olanların bulunduğunu da dile getiren Gürer, "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira. En düşük emekli aylığı asgari ücret tutarında olsun diye teklif verdik. Bugün emeklilere reva görülen bu durum kabul edilebilir değil." ifadelerini kullandı.

CHP'li Gürer, dul ve yetim aylıklarının da mağduriyet yaşattığını söyleyerek, açlık sınırının altında emekli, dul ve yetim aylığının kalmamasını istedi.

Emeklilere gelecek yıl yapılacak zam oranlarının 2024 yılı bütçesinde görülebileceğini belirten Gürer, "Dağ fare doğuracak. Ancak emeklilerin içinde bulunduğu durum içler acısı. Bunu bir türlü görmeyen siyasi iktidardır, emekliye zulüm etmektedir. Emeklilerin yaşam kalitesini yükseltecek çözüm getirilmelidir. Emekli ve işçiye verilen aylıklar nedeniyle ekonomi bozulmuyor. Bunlar, kötü yönetim nedeniyle oluyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN