CHP'li Tanrıkulu: Bugün yaşam hakkına kast edenler bir gün mutlaka yargı önüne çıkıyor

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 10 yıl önce polisin sıktığı biber gazı sonrasında fenalaşarak hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun faillerinin cezalandırılması adına açılan davanın duruşmasına katıldı. Tanrıkulu, Lokumcu'nun çok önemli bir çevre eylemcisi olduğunu belirterek "Bugün için yaşam hakkına müdahale eden, kötü muamele ve işkence yapan memurlar bakımından, kamu görevlileri bakımından bence çok önemli bir dava ve unutulmasın, bir gün mutlaka yargı önüne çıkıyorlar" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mayıs 2011'de polisin sıktığı biber gazı sonrasında fenalaşarak hayatını kaybeden çevre eylemcisi Metin Lokumcu'nun faillerinin cezalandırılması adına açılan davanın Trabzon Adliyesi'ndeki duruşmasına katıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı da dahil birçok baro başkanı ve milletvekiliyle beraber adliye önünde hazır bulunan Tanrıkulu, "Bu davada adaletin gerçekleşmesi açısından burada olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'BİR GÜN MUTLAKA YARGI ÖNÜNE ÇIKIYORLAR'

Sezgin Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı:

"Metin Lokumcu Hocamız 2011 yılında doğa ve çevre hakkı için mücadele ederken yaşamını yitirdi. Hopa'da bu mücadeleyi veriyordu. Kendisi sadece Hopa için değil, bütün Türkiye'deki çevreye hakkı ve doğaya müdahale bakımından önemli bir mücadele insanıydı. Biber gazı sıkıldı, orantısız güç kullanıldı ve yaşamını yitirdi. Avukat arkadaşlarımız inanılmaz bir mücadele ile sanıkları bugün Trabzon'da Yargı karşısına çıkardılar. Şu unutulmasın: Yani bugün için yaşam hakkına müdahale eden, kötü muamele ve işkence yapan memurlar bakımından, kamu görevlileri bakımından bence çok önemli bir dava ve unutulmasın, bir gün mutlaka yargı önüne çıkıyorlar. O nedenle buradayız Milletvekillerimizle beraber, birçok Baro Başkanı burada, Türkiye Barolar Birliği Başkanı burada. Bu davada adaletin gerçekleşmesi açısından burada olmaya devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin'in Hopa ilçesine 31 Mayıs 2011 tarihinde yaptığı ziyaret sırasında çıkan olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu, polisin sıktığı biber gazı sonrasında fenalaşarak hayatını kaybetti. Lokumcu'nun ölümünün üzerinden tam 9 yıl geçtikten sonra Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 24 Aralık 2020'de ilk duruşmaya saatler kala dava "kamu güvenliği" gerekçesiyle Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi'ne taşındı. Dava 21 Nisan 2021 tarihinde Trabzon 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN