CHP'li Torun: Kanal İstanbul’un sonu da Melih Bulu’nun sonu gibi olacak

CHP'li Torun: Kanal İstanbul’un sonu da Melih Bulu’nun sonu gibi olacak

Kanal İstanbul'a ilişkin konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandıktan sonra protesto edilen Melih Bulu’nun görevden alınmasına değinerek, "Kanal İstanbul’un sonu da Melih Bulu’nun sonu gibi olacaktır. Ha kayyum rektör ha Kanal İstanbul, siyaseten ikisinin de birbirinden farkı yoktur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Gamze Akkuş İlgezdi ve Ahmet Akın’ın öncülüğündeki 40 kişilik CHP heyetinin Karadeniz ziyaretlerinin son durağı Trabzon oldu. Trabzon’daki program Torun’un bu sabah bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile başladı.

'HA KAYYUM REKTÖR HA KANAL İSTANBUL'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletle inatlaşılmaz, millete rağmen iş yapılmaz” sözünü anımsatan Torun, Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektörlük görevinden alınan Melih Bulu’ya ilişkin “Öğrenciler istemedi, akademisyenler istemedi ama onlar inatlaştılar. Kayyum rektör ‘Bu sorun 6 ayda çözülür’ demişti, 6 ay dolmadan kendisi gitti, sorun çözüldü. Evet sayın Erdoğan, milletle inatlaşılmaz. Ama siz ders çıkarmıyorsunuz” dedi.

'SONU BULU'NUN SONU GİBİ OLACAK'

İktidarın Bulu’yu protestolara rağmen rektör olarak 6 ay tutması gibi Kanal İstanbul’da da ısrar ettiğine dikkat çeken Torun, “Milletimiz kuru ekmeğe muhtaç hale gelmişken, milletin parasını kanala gömmek istiyorsunuz. Ancak şunu unutmayın: Kanal İstanbul’un sonu da Melih Bulu’nun sonu gibi olacaktır. Ha kayyum rektör ha Kanal İstanbul, siyaseten ikisinin de birbirinden farkı yoktur” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN