Çiller'den parti kurma sinyali: Merkez sağda yeni oluşum lazım

Çiller'den parti kurma sinyali: Merkez sağda yeni oluşum lazım

Eski Başbakan Tansu Çiller, Türkiye'de merkez sağ olmadığının fakat olması gerektiğinin altını çizerek "Toplum bölünmüş durumda. Toplumu kucaklamak lazım. Bunu en iyi yapabilecek girişimin her tarafı kucaklayan bir merkez sağ oluşumu olacağını düşünüyorum. Bunun Türkiye’ye yeniden kazandırılması gerektiğine inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, Yeni Şafak'a bazı açıklamalarda bulundu. Altı partinin bir araya gelerek parlamenter sisteme dönüşte mutabık kalmaları hakkında Çiller, bu sistemde ortaya çıkan koalisyonlar nedeniyle ülkenin yönetilemediğini söyledi ve çözümün bu olmadığını ifade etti.

'BUGÜN TÜRKİYE'DE MERKEZ SAĞ YOK'

Açıklamalarında Türk siyasetindeki bölünmelere dikkat çeken Çiller, "Merkez bu bölünmeleri yumuşatan bir girişimdir. Bugün Türkiye’de ve bu koalisyonlar içinde olmayan şey merkez sağdır, merkez sağ yoktur. Birçok parti dolaşılıp, kaynatılıp ortasından çevrilen bir şeye merkez sağ diyemezsiniz. Veya yüzde 1’in 10’da birini almış partiye merkez sağ diyemezsiniz. Merkez sağ bütünleştirir, toparlar. Ülkeyi doğusu ile batısı ile, her noktası ile toparlar, kucaklar. Dolayısıyla bugün parlamenter sistemi koalisyonlarla talep edenlerin içinde merkez sağ olmamasının ayrıca büyük bir tehlike olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

PARTİ KURACAK MI?

Çiller, parti kuracağı yönündeki iddialara da şu şekilde cevap verdi:

"Şu an öyle bir karar içerisinde değilim ama yaptığım bir tespit var. Toplum bölünmüş durumda. Toplumu kucaklamak lazım. Bunu en iyi yapabilecek girişimin her tarafı kucaklayan bir merkez sağ oluşumu olacağını düşünüyorum. Bunun Türkiye’ye yeniden kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Bu, parti kuracağım anlamına gelmiyor ama bunu tespit etmem beni düşündürüyor. Bundan ibaret…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (70)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
70 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN