Coca Cola içmek haram mı? Caiz mi?

Coca Cola içmek haram mı? Caiz mi?

Yıllardır süren Coca-Cola'nın içinde ne var? sorusu İsrail-Filistin savaşından sonra tekrar gündeme geldi. Bir kesim İsrail malı olduğu için Coca-Cola'yı boykot etmeye başladı. Peki Coca-Cola haram mı? Yoksa caiz mi? İşte konuya ilişkin detaylar

Coca-Cola'nın neyden yapıldığı hala merak konusu olurken, Filistin-İsrail savaşı sonrası tekrardan gündeme geldi. Boykot edilen Coca-Cola'nın haram mı yoksa helal mi olduğu hakkında ilginç bilgiler var.

Dünyanın en çok tüketilen içeceği olan Coca-Cola, hakkında pek çok tartışmalı bilgi mevcut. Efsane haline gelen Coca-Cola'nın haram mı helal mi olduğu da tartışmalar arasında.

kola.jpg

COCA COLA'NIN 125 YILLIK SIRRI ORTAYA ÇIKMIŞTI

İslam dünyasının da karşı olduğu Coca- Cola'nın 125 yıllık sırrını ilk kez 1886 yılında kimyager John Pamberton'un ortaya çıkardığı iddialar arasında. İddialara göre; Coca-Cola'nın içerisinde 226.4 gram alkol olduğu söylendi. Bunun henüz net bir bilgi olduğu belli değil.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise internet sitesinde alkollü içeceklerle ilgili bölümünde şu açıklamaya yer verdi:

"Zararlı maddeler kullanıldığında nefis tehlikeye atılmakta, nesil de maalesef manen ve maddeten bozulmaktadır. Yüce dinimiz alkollü içkiler gibi, diğer zararlı maddelerin de, kullanılmasını, imalâtını ve satışını da yasaklamıştır."

COCA COLA'NIN İÇİNDE DOMUZ YAĞI MI VAR?

Bunun yanı sıra El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini söyledi. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin konulduğu iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN