Çocuklu ailelere bayram sürprizi! Hemen başvurunuzu yapın: 450 TL nakit harçlık verilecek!

Çocuklu ailelere bayram sürprizi! Hemen başvurunuzu yapın: 450 TL nakit harçlık verilecek!

2023 yılında çocuklu ailelere destek ödemesi devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okula giden milyonlarca öğrenciye çeşitli programlar aracılığıyla maddi destek sağlıyor. Bu desteklere bir yenisi daha eklendi. 'Çocuk Destek Bileşeni' ile ilave aylık 350 TL ile 650 TL aralığında sosyal yardım ödemesi yapılacak. Peki, çocuk desteği parası nasıl alınır, başvuru şartları neler? Çocuk desteği başvurusu nereye yapılır? İşte, çocuk desteği başvuru sayfası...

Çocuklu ailelere sosyal yardım bu yıl da devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlara 'Çocuk destek Bileşeni' adıyla yeni bir program daha dahil edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek sağlanacak" dedi.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini açıkladı.

Bakan Yanık, 'Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız' dedi.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Devletin verdiği sosyal yardım parasından faydalanmak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurun.

Öte yandan yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabilirsiniz. SYDV temsilcilikleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

Sosyal yardım parası başvurusu, değerlendirme süreci sonrası uygun görülmesi halinde aylık olarak hesaplara yatırılıyor.

Başvurusu onaylanan vatandaşlara ödemeleri, beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT'den yapılıyor. Sosyal yardım parası almaya hak kazanan aileler, banka hesabı beyan etmemeleri halinde PTT şubelerinde kimlik kartlarını ibraz ederek ödemelerini elden nakit alabiliyor.

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı'ndan yararlanma şartı, hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani, 1.833,45 TL'nin altında olması.

Başvurmak isteyenler için ayrıca diğer sosyal yardım programları:

* Şartlı Eğitim Yardımları Yabancılara Yönelik Şartlı Eğitim Yardımı (YŞEY)

* Eğitim Materyali Yardımı Öğrenci Barınma-Taşıma-Yemek Yardımı

* Yükseköğrenim Öğrencilerine Yönelik Yardımlar

* Muhtelif Eğitim Yardımları Ana Okulu/Ana Sınıfı Yardımı

Çocuk Destek Bileşeni'nin yanı sıra Başarı Teşvik Programı kapsamında da ödeme yapılıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendiği konuşmasında, hayata geçirecekleri yeni sosyal yardım faaliyeti olan 'Başarı Teşvik Programı' hakkında bilgi vermişti. Erdoğan, sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocuklarına yönelik hazırlanan 'Başarı Teşvik Programı' hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.

Öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız.

Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız."

Erdoğan, detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak bu program için 1,5 milyar liralık bütçe ayırdıklarını bildirdi.

DETAYLAR BAKAN YANIK'TAN GELDİ

Bakan Yanık, 'Başarı Teşvik Programı' ile en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim gören öğrencisi bulunan ihtiyaç sahibi hanelere, her yıl eğitim süresi boyunca aylık 300 lira destek sağlayacaklarını bildirdi.

Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Sosyal Yardımlardan Faydalanan Çocuklarımız ve Gençlerimize Eğitim-Meslek Edindirme-Kültür-Spor Başarı Teşvik Programı'na ilişkin detayları açıkladı.

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki başarılı öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı olan öğrenciler için hayata geçirilecek programın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce yürütüleceğini belirten Bakan Yanık, yıllık 1,5 milyar lira bütçe ayrıldığını anlattı.

İhtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların başarılarının teşvikiyle yoksulluğun nesilden nesle geçişinde en önemli zincir olan çocukların destekleneceğini ve aileleriyle bu zinciri kırmalarının sağlanacağını vurgulayan Bakan Yanık, şunları söyledi:

"3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrenciler ile 2828 sayılı Kanun kapsamında korunma altındaki öğrencileri kapsayan programımızla kısa vadede öğrencilerin okul başarısının arttırılması, uzun vadede hanenin yoksulluk kıskacından kurtulmasını hedefliyoruz. Bu program ile inşallah bir yandan evlatlarımızın başarılarını teşvik ederken, bir yandan da beyin göçünü engellemiş olacağız."

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEMELER

sosyal-yardim-kimlere-yapiliyor.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN