Cumhur İttifakı ortağı Destici'den 'vergi düzenlemesi' çıkışı

Cumhur İttifakı ortağı Destici'den 'vergi düzenlemesi' çıkışı

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici maliyetlerinin yükünün vatandaşın sırtına yüklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başladığına işaret etti.

Memurların ve çalışanların enflasyona ezdirilmemesi ve refah paylarının artırılması gerektiğini vurgulayan Destici, "Bunun yolu, Türkiye'nin denk bütçe yapabilmesinden geçmektedir. Bunun yolu Türkiye'nin dış ticaretindeki açığı kapatması, cari açıktan kurtulmasından geçmektedir. Bunun yolu Türkiye'de Merkez Bankası döviz rezervlerinin daha da yükselmesinden geçmektedir. Bunun yolu üretim, istihdam ve yatırımdan geçmektedir" diye konuştu.

VERGİ SİSTEMİMİZLE İLGİLİ ÇOK KAPSAMLI DÜZENLEMEYE İHTİYACIMIZ VAR'

Vergi sistemiyle ilgili çok kapsamlı düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Destici, "Bu maliyetlerin yükü, vatandaşlarımızın tamamının sırtına yüklenmemelidir. Geliri düşük olan ile geliri yüksek olan akaryakıtta aynı Özel Tüketim Vergisi'ni ödememelidir. Bu adil, hakkaniyetli değildir. Türkiye'nin en zengin, en varlıklı insanıyla 7 bin 500 lira emekli maaşı alan ya da 11 bin 400 lira asgari ücret alan akaryakıt istasyonuna gittiğinde aynı miktarda ÖTV ödememelidir. Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.

'EMEKLİ MAAŞINDA YILBAŞI BEKLENMEMELİ'

Mustafa Destici, emeklilerin maaşlarının yılbaşı beklenmeden yeniden düzenlenerek artırılması gerektiğini kaydetti.

Mustafa Destici, "Son genel seçimlerde, Cumhur İttifakı çatısı altında kendi adımız, amblemimizle yer aldık. Önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili, bütün hazırlıklarımız da bütün belediyelerde yine kendi adımız, amblemimiz ve adaylarımızla seçime girmektir lakin Cumhur İttifakı çatısı altında İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde bir işbirliği gündeme gelir ve ortak bir zeminde buluşursak elbette bunu da Büyük Birlik Partisi olarak yetkili kurullarımızla değerlendiririz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN