Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile Vahdettin Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Erdoğan "İki NATO müttefiki olarak dayanışmamız güçlü olmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi. Erdoğan ve Radev, Vahdettin Köşkü'ndeki heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmelere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"BULGARİSTAN'LA TİCARET HACMİNİ 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

"Kıymetli mevkidaşımla son olarak Prag'da düzenlenen zirvede bir araya gelmiştik. Hem Balkanların hem de küresel sistemin büyük meydan okumalarla karşı karşıya kaldığı bir dönemden geçiyoruz. İkili, bölgesel ve küresel ölçekte ilişkilerimizi daha ileriye taşımak konusunda müşterek iradeye sahip olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. Hedefimiz geçen sene ticaret hacmimiz 6 milyar dolara ulaştı. Bunu 10 milyar dolar seviyesine kısa sürede çıkarmak. İki NATO müttefiki olarak dayanışmamız güçlü olmalı

Ortak kültürel mirasımıza beraberce sahip çıkmaya özen gösteriyoruz. Balat'taki Demir Kilise'yi 2018'de ihya ederek yeniden açılışını gerçekleştirmiştik. Razgat'taki caminin restore edilerek kısa sürede ibadete açılması samimi temennimizdir."

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ise basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"TÜRKİYE İLE BULGARİSTAN ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ BÖLGENİN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ"

"Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı'na teşekkür etmek istiyorum misafirperverlik ve önemli konuları görüşme fırsatı verdiği için. Ukrayna'daki savaş çok yakınımızda. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki iş birliği bölgenin güvenliği için önemli. Önemli ticari partnerliğimiz söz konusu. Kapıkule Sınır Kapısı'nın dünyada ikinci sırada yer alması yani ticari hacim olarak. Çalışmalarımıza devam etmemiz gerekiyor. Türkiye, Bulgaristan'da yatırım yapan bir ülke. Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sadece bizi sınamıyor, aynı zamanda ekonomik ve sosyal sistemlerimizi de sınıyor. Bazı konuları tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Global çapta değişimler çok hızlı oluyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN