Erdoğan CHP'li belediyeleri eleştirdi: Artık illerde sular akmıyor

Erdoğan CHP'li belediyeleri eleştirdi: Artık illerde sular akmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti halkı kutuplaştırmakla suçlayarak CHP'li belediyelerin hizmetleri üzerinden eleştirdi. Erdoğan, ''Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa altında ezildiler. Millete verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Artık illerde sular akmıyor sular'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl danışma toplantısında konuştu. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, muhalefetin gündeminde ülkeyi kutuplaştırmanın olduğunu ileri sürerek, CHP'li belediyelere yüklendi: Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa altında ezildiler. Millete verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Artık illerde sular akmıyor sular. En temel belediye hizmetlerini dahi yerine getirmeyen bir beceriksizlikle muhatabız.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'GÖRÜYORSUNUZ YAN GELİP YATMAK YOK'

Dün Ahi Evran'ın ve Neşet Ertaş'ın şehri Kırşehir'deydik. Geçen hafta Kahramanmaraş'ta edelerle bir aradaydık. Önceki hafta Rize'de Karadenizli uşaklarla bir araya geldik. İnsanımız ile hasret gideriyoruz. Yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılış heyecanını vatandaşlarımız ile birlikte yaşıyoruz. Bu ayın başından itibaren farklı birçok eser ve hizmetin açılışını yaptık. 10 bloktan oluşan yeni Yargıtay binamızı adli yıl açılışında hizmete açtık. Yangın ve sel felaketleri ile mücadele ederken, AKINCI'nın teslimatını gerçekleştirdik. Pakistan Cumhurbaşkanı ile birlikte MİLGEM gemisini denize indirme törenine iştirak ettim. Ankara'da 26 fabrikamızı ekonomimize kazandırmanın gururunu yaşadık. Görüyorsunuz yan gelip yatmak yok.

ar.jpg

'MUHALEFETİN GÜNDEMİNDE HALKI KUTUPLAŞTIRMAK VAR'

Bu arada gençlerimiz ile bir araya gelerek, onların coşkusuna, dinamizmine ortak olduk. Sıcak demedik, yağmur demedik, uzak demedik, milletimiz ile kucaklaşmak için tüm şartları zorladık. Sıkıntılarla karşılaşsak da ya bir yol bularak ya da yol açarak bir çözüm bulduk. Muhalefet toplumun belli kesimlerine hapsolmuşken, biz toplumun her kesimine ulaşıyoruz. Muhalefet sen ben kavgasını sürdürürken, biz milletimize hizmet için koşturuyoruz. Onların gündeminde yalan terörü, yasak, ötekileştirme, sessiz çoğunluğun sesini kısmak var. Onların gündeminde ülkeyi germek, kaosa sürüklemek, nefret siyaseti ile ülkemizi kutuplaştırmak var. Elinde çekiçten başka bir şey olmayan her sorunu çivi olarak görürmüş.

'ARTIK İLLERDE SULAR AKMIYOR SULAR'

Son günlerde yaşananlar muhalefetin Türkiye'nin bekası, esenliği, refahı gibi bir derdi olmadığını göstermiştir. Muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu hepimiz kurduk, bunların bırakın ülkeyi belediyelerini dahi yönetme becerilerinin olmadığına şahit olduk. Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa altında ezildiler. Millete verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Artık illerde sular akmıyor sular. En temel belediye hizmetlerini dahi yerine getirmeyen bir beceriksizlikle muhatabız.

Nasip olursa Pazar günü ABD'deyiz. Pazartesi günü New York'ta 36 katlı Türkevinin açılışını da yapacağız. Tam BM'nin karşısında, hamdolsun bu da bize nasip oldu.

Hep söylediğim gibi; bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizim mücadelemiz ülkemizi aydınlık yarınlara taşıma mücadelesidir. Bizim tüm çabamız milletimizin tüm birliği ve kardeşliğini korumaktır.

er.jpg

'MUHALEFET ANLASA DA ANLAMASA DA...'

İnsan aklını kullanarak yanlışı doğrudan, iyiyi kötüden, haramı helalden, zulmü adaletten ayırma yeteneğiyle dolatılmıştır. Hatasını düzelmek sadece siyasilerin değil her bireyin asgari görevidir. Muhalefet anlasa da anlamasa da biz Türkiye'yi büyütmeye insanımızın refahını artırmaya çalışıyoruz. Onlar destek verse de vermese de biz Türkiye'mizi güçlendirmeye devam ediyoruz. AK Parti olarak ecdadımız gibi hizmet eden izzet bulur diyoruz. İnsanımızın içten söylediği allah razı olsun lafı dünyadaki hiç bir makama değişilmez.

'MUHALEFETİN İÇİNDE BULUNDUĞU SİYASİ TÜKENMİŞLİK BİZE REFERANS OLMAZ'

Gençler, Allahım'a hamd ediyorum sizler gibi yol arkadaşları lütfettiği için şükrediyorum. Birileri diyor ki Z kuşağı Y kuşağı muhalefetin yanında. Burada, burada. Gençlerimizin ışıldayan gözlerindeki özgüveni hiç bir makama hiç bir koltuğa değişmeyiz. Biz bu aziz millete hizmet etmekten aşk duyuyoruz.

Muhalefetin içinde bulunduğu siyasi tükenmişlik bize referans olmaz. Muhalefetin ayrımcı politikaları bize asla yol çizemez. Bizim ilkemiz kadim değerlerimizdir. Biz yatırım yaparken kökene değil, şehirlerin durumuna bakarız. Biz proje geliştirirken ülkemize yapacağı katkıya bakarız. 20 yıldır hiçbir ayrım yapmadan tüm Türkiye'ye hizmet ediyoruz. Ülkemizin ayağına taş değmesin, milletimiz sıkıntı çekmesin diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Başkaları ne hesap yaparsa yapsın, bizim milletimize sevdamızdan başka bir derdimiz yok. İşte bu anlayış ile sadece Mersin'e 38 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihinde yapılanlardan kat kat fazlasını 19 yıla sığdırdık.

Akkuyu ziyaretimizden sonra açacağımız tüm eser, proje ve yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Akkuyu Nükleer Santrali'nin denetlemeye geldik. Bunun Mersin'e neler kazandıracağını düşünün. Hamdolsun Akkuyu Santrali'ni yapmak bize nasip oldu.

'CUMHUR İTTİFAKI OLARAK MİLLETE HİZMET YOLCULUĞUMUZU DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ'

2023 seçimleri milletimiz ve ülkemiz açısında tarihi bir önemde olacaktır. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023 yılında inşallah seçimlerimizi de gerçekleştireceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak sandıkta yeniden güven tazeleyerek millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Şimdiden planlı, programlı, aktif şekilde çalışarak önümüzdeki süreyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. AK Parti'nin reformlarını iyi bir şekilde milletimize anlatmalıyız. Biz diğerleri gibi lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz.

Her eleştiriye, karalamaya, iftiraya anında karşılık vereceğiz. Yalan terörünün üzerinden hakikat güneşi ile geleceğiz.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (50)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
50 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN