Cumhurbaşkanlığı kabinesinde şok gelişme! Afet Bakanlığı kurulacak! 2 isim herkesi şaşkına çevirdi

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde şok gelişme! Afet Bakanlığı kurulacak! 2 isim herkesi şaşkına çevirdi

YSK tarafında kesin sonuçların açıklanması ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni gerçekleşecek. Seçimlerin ardından merak edilen bir diğer konu kabine olurken iki isim tüm dikkatleri üzerinde topladı.

2023 yılı seçim süreci tamamlanırken milletvekili adayları ve Cumhurbaşkanı belli oldu. YSK tarafından kesin sonuçların açıklanması ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesi bekleniyor. Daha sonra kabinenin açıklanacağı aktarılırken kabinede yer alan isimler ise oldukça dikkat çekti. Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Gül AKP'nin yeni grup başkanı oldu. Geç dönemde Grup Başkan Vekili olarak görev alan Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Özlem Zengin ise grup yönetiminde yer alacak. Grup başkan vekillerinin ise Abdülhamit Gül, Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta ve Bahadır Yenişehirlioğlu olması bekleniyor.

MECLİSTE OYLAMA YAPILACAK

MYK tarafından belirlenen isimler doğrultusunda AKP meclis grubunda oylamanın yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı kabilesinin son kez toplanacağı aktarılırken Beştepe'de mevcut bakanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında veda Kabilesi için bir araya geldi. Beştepe'de sürpriz bir buluşma gerçekleşirken Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile bir araya geldi. Açıklanması planlanan yeni kabineden önce iki liderin bir araya gelmesi ise oldukça dikkat çekti.

akp-kabine.jpg
Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanması planlanan kesin sonuçların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yemin etmesi bekleniyor. Kulislerde dönen isimler ise oldukça dikkat çekti.

mehmet-simsek.jpg
YENİ KABİNEDE KİMLER YER ALACAK?

Mehmet Şimşek'in ekonominin başına geçip geçmeyeceği tartışmaları devam ederken AKP sözcüsü Ömer Çelik yapılan MYK toplantısından sonra akıllara takılan soruların yanıtını verdi. Çelik, “Cumhurbaşkanımızla Mehmet Bey basına yansıyan ve yansımayan görüşmeler yapıyor. Mehmet Bey zaten partimizin içinde bir arkadaşımız ve bu sürece katkı vermek istiyor.’’ sözlerini dile getirdi.

hakan-fidan.jpg

Kabine de yer alması sin gözüyle bakılan isimler arasında Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan yer alıyor. Kulislerde dönen bir diğer tartışma konusu ise Cumhurbaşkanı yardımcısı veya yardımcılarının atanmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tavrı olacağı oldu.

kabine-akp.jpg
Bunun yanı sıra Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de Cumhurbaşkanı yardımcısı olma olasılığı üzerinde durulduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2. turda destek sağlayan Sinan Oğan'ın ise Afet Bakanlığı kurması ve başına geçmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN