Davutoğlu: 6 lider yarının Türkiye'si için bir araya geliyoruz

Davutoğlu: 6 lider yarının Türkiye'si için bir araya geliyoruz

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, 6 liderin bir araya geleceği ve güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını sunacakları bugün için Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan'ı örnek göstererek, ''Nasıl ki Erbakan Hocamız bütün bir milletin temsilcilerini bir araya getirirken kınamadan korkmadıysa, biz de bugün hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, hangi etnik ve mezhebik kökene dayanmış olursa olsun, herkesle bir araya gelmeye kararlıyız.'' mesajı verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal üzerinde mutabakata varılan güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını bugün açıklayacak.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6 liderin birlikteliklerinde kararlı oldukları mesajı verdi. Davutoğlu, Milli Görüş hareketinin lideri rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan örnek göstererek, ''Nasıl ki Erbakan Hocamız bütün bir milletin temsilcilerini bir araya getirirken kınamadan korkmadıysa, biz de bugün hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, hangi etnik ve mezhebik kökene dayanmış olursa olsun, herkesle bir araya gelmeye kararlıyız.'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

''Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatında bir araya gelmediği hiçbir lider olmadı. Rahmetli Ecevit'le de koalisyon kurdu, rahmetli Demirel'le de rahmetli Türkeş'le de... Seçim ittifakları kurdu 1991'de. Tansu Çiller ile de Doğru Yol Partisi ile koalisyon da kurdu. 'Geçmişte ihtilaf ettik, şimdi bir araya gelemeyiz' demedi. Birilerinin ''Niye bir araya geliyorsunuz?'' sorusundan da korkmadı! Nasıl ki Erbakan Hocamız bütün bir milletin temsilcilerini bir araya getirirken kınamadan korkmadıysa, biz de bugün hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, hangi etnik ve mezhebik kökene dayanmış olursa olsun, herkesle bir araya gelmeye kararlıyız. Ve ülkemizin geleceğini böylesi bir dünyada böylesi bir siyasi anlayışı göstereceğiz.

28 Şubat tarihi Türkiye'de parlamenter sisteme darbe vurulan en vahim tarihtir! İşte o tarihin gününde biz tekrar TBMM'yi siyasetin merkezi yapmaya geleceğiz!''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN