Davutoğlu: Bu zihniyet İslam inancına aykırı

Davutoğlu: Bu zihniyet İslam inancına aykırı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faize karşı silahımız nassdır" sözleri için ve Süleyman Soylu'nun "Bunları bize Allah yaptırıyor" çıkışına sert eleştirilerde bulundu.

SEMİH BİŞKİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Süleyman Soylu'nun son günlerdeki açıklamaları büyük tartışmalara sebep oldu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan ve Soylu'nun açıklamaları hakkında sert eleştirilerde bulundu.

İSLAM İNANCINA AYKIRI ZİHNİYET

Davutoğlu, Erdoğan'ın "Faize karşı silahımız nassdır" açıklaması ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bunları bize Allah yaptırıyor" sözleri için, "İşte problemin kaynağında İslam inancına da aykırı olan bu zihniyet var" dedi. Davutoğlu, ayrıca Erdoğan'ın açıklamaları için de "Nass bir savaş aracı değil, evrensel adalet ve barış ilkesidir." dedi.

İşte Davutoğlu'nun Twitter'dan yaptığı açıklamalar:

Erdoğan “Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var” safsatasından sonra bugün de “Faize karşı silahımız nassdır” buyurmuş.
Soylu da onun izinden “Bunları bize Allah yaptırıyor” diye ahkam kesmiş.

İşte problemlerin kaynağında İslam inancına da aykırı olan bu zihniyet var.

ALLAHUTAALA HER TÜRLÜ KARŞITLIKTAN MÜNEZZEHTİR

Allahutaala her türlü karşıtlıktan münezzehtir. Nass bir savaş aracı değil, evrensel adalet ve barış ilkesidir.

İnsanlara eylemlerini Allah’ın icbar ettiğini iddia etmek tarihte iktidarların zulümlerini meşrulaştırmak için ortaya çıkan sapkın Cebriyye ekolünün görüşüdür.

En acı olan ise açık bir şekilde İslam inancına aykırı olan bu sözler karşısında susan kanaat önderlerinin iktidarın “katmerli faiz” modeline cevaz vermeleridir.

Biz ise önce aklımızın ve bilgimizin gereğini yapar sonra tevekkül ederiz!

Onun için diyoruz ki TL'yi dolara karşı koruyacak olan biziz! Faize karşı mücadele edecek olan bizim bilgi ve ehliyetimizdir! Eylemlerimizin sorumlusu olan ise yine bizleriz!

Bu sorumluluk bilinciyle bu iktidarın dinimize ve ekonomimize verdiği zararı giderecek; manevi değerlerimize saygı, ekonomimize itibar kazandıracağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN