Davutoğlu ifade verdi: Sözlerimin arkasındayım

Davutoğlu ifade verdi: Sözlerimin arkasındayım

Eski Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu, adliyede yaklaşık yarım saat ifade verdi. DEVA Partisi lideri Babacan ve Saadet Partisi lideri Arıkan da destek için adliyeye geldi. Çıkışta konuşan Davutoğlu, düşüncelerini açıkladığı için ifadeye çağrılan ilk başbakan olduğunu belirterek, “Siyasetten çekilme kararı almıştım ve bu kararımda kararlıyım. Sözlerimin arkasındayım” dedi.

Eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, hakkında yürütülen Cumhurbaşkanı hakaret soruşturması kapsamında adliyede ifade verdi. Yaklaşık yarım saat süren ifade işleminin ardından açıklama yapan Davutoğlu, yargıya saygısı nedeniyle ifade vermeye geldiğini söyledi.

Davutoğlu’na destek olmak amacıyla adliyeye gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan da süreçte yanında yer aldı.

“TÜRKİYE TARİHİNDE İLK KEZ BİR BAŞBAKAN DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLADIĞI İÇİN İFADEYE ÇAĞIRILDI”

Açıklamasına, “Benden talep edilen ifadeyi verdim” sözleriyle başlayan Davutoğlu, kendisine destek veren siyasi parti liderlerine teşekkür etti.

Yaşananları “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk” olarak nitelendiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye tarihinde ilk kez bir başbakan düşüncelerini açıkladığı için ifadeye çağırıldı. Yargıya saygım nedeniyle ifademi verdim. Bu ülkeye üst düzeyde hizmet etmiş bir devlet adamı olarak, ilk kez devlet kademesinde böyle bir olayın yaşanmasını üzüntüyle karşıladım.”

YABANCI BASINDAN GELEN DEMEÇ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Davutoğlu, süreçle ilgili çok sayıda yabancı kuruluştan demeç talebi aldığını ancak Türkiye’nin olumsuz bir algıyla anılmasını istemediği için bu talepleri kabul etmediğini belirtti.

Telefonların gelmeye devam ettiğini söyleyen Davutoğlu, bazı aramalara yanıt vermediğini, bazılarına ise ülkesinin olumsuz algılanmasını istemediğini ilettiğini anlattı.

Dosyaya ilişkin teknik ayrıntıları avukatının paylaşacağını belirten Davutoğlu, ulusal ve uluslararası basının bu konudaki telefonlarına yanıt vermeyeceğini söyledi.

“SİYASETTEN ÇEKİLME KARARIMDA KARARLIYIM”

Daha önce aldığı siyasetten çekilme kararını da hatırlatan Davutoğlu, bu kararının değişmediğini vurguladı.

Davutoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Siyasetten çekilme kararı almıştım ve bu kararda kararlıyım. Sözlerimin arkasındayım. Ben dosdoğru olmaya devam edeceğim. Ülkemin itibarı adına soru almayacağım

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN