Davutoğlu'dan 24 Nisan tepkisi: ‘Hamdolsun bu konu gündeme gelmedi’ demek acziyettir

Davutoğlu'dan 24 Nisan tepkisi: ‘Hamdolsun bu konu gündeme gelmedi’ demek acziyettir

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Erdoğan’ın Biden ile görüşmesinin ardından “Hamdolsun 24 Nisan konusu hiç gündeme gelmedi” ifadelerini kullanmasına tepki gösterdi: 1915 olaylarıyla ilgili ‘hamdolsun bu konu gündeme gelmedi’ demek, acziyettir; hamasetin örtemediği edilgen bilinçaltını yansıtmaktadır. Bu konu gündeme gelmeli, Biden'a gereken cevap verilmeliydi.

Brüksel'de başlayan NATO Zirvesi Türkiye-ABD ilişkileri açısından kritik bir görüşmeye sahne olurken, Biden ile temas sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında çözülemeyecek bir meselenin olmadığını ifade ederek, “Hamdolsun 24 Nisan konusu hiç gündeme gelmedi” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’ın sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:

Trump'ın ‘Aptal olma’ mektubunun ardından bir kez daha hayal kırıklığı yaşadık. 1915 olaylarıyla ilgili ‘hamdolsun bu konu gündeme gelmedi’ demek, acziyettir; hamasetin örtemediği edilgen bilinçaltını yansıtmaktadır. Bu konu gündeme gelmeli, Biden'a gereken cevap verilmeliydi.

ERDOĞAN GÜNDEME GETİRECEĞİM DEMİŞTİ

Zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, Biden’ın 24 Nisan açıklamasını ikili görüşmede dile getireceğini ifade ederek, şunları söylemişti:

Biden ile göreve geldikten sonraki yüz yüze ilk görüşmemiz olacak. Birinci derecede Türkiye - ABD ilişkilerini masaya yatırmamız gerekiyor. Birçok dedikodular oldu. Bunları geride bırakıp, neler yapabiliriz neler yapacağız bunları konuşmamız lazım. Görüşme alanımız çok geniş. Zira 24 Nisan bizler için çok olumsuz bir süreç oldu. Böyle bir yaklaşım beklemezdik ancak bu yaklaşım bizleri üzdü. Zira Türkiye rastgele bir ülke değil. Türkiye, ABD ile NATO'da müttefik bir ülke. Ve bu konuda NATO ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Ermeniler ile ilgili böyle bir yaklaşım içerisine girmesi bizi üzmüştür.

Erdoğan’ın sözleri sosyal medyada da tepkilere neden oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN